Tvrde da je najbolji na svetu, hoće li mu takva biti i plata? Liverpul nema rešenje?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 17.10.2021.
10:26
Izvor: Sportske.net

Velika razlika između ponude i željenog....

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Mohamed Salah počeo je svoj šou u PL protiv Votforda pre četiri godine, juče je na istom mestu solo prodorom i golom pokazao zbog čega ga Englezi smatraju najboljim igračem na svetu.

Preterano jeste, ali u boljoj je formi od Ronalda i Mesija, ono što radi na startu nove sezone je ostavilo Liverpul bez mnogo opcija. 

Naime, oni pregovaraju sa Salahom oko novog ugovora, ima obavezu do 2023. ali bi Redsi da se osiguraju i produže ugovor do 2025. Ponuda međutim nije dovoljna, 350 000 funti nedeljno (sada prima 200 000).

Kako tvrde mediji u Engleskoj, njegov agent, Kolumbijac Rami Abas Isa je stigao na ostrvo, bio je na utakmici u Votfordu i sešće za sto sa Majklom Edvardsom direktorom Redsa.

Dve strane nisu blizu dogovora, naime Salah, odnosno njegov agent traži pola miliona funti nedeljno, dva i po puta veću platu nego što Egipćanin ima sada.

Ako Liverpul pristane, a čini se da nemaju mnogo prostora za manevar, to bi značilo da Salah sa oko 28 miliona evra postaje ne samo najplaćeniji igrač PL, već će od njega biti plaćeniji samo Mesi i Nejmar, i verovatno Mbape od leta. Kristijano Ronaldo je smanjio platu dolaskom u Mančester, a jasno niko od igrača Reala i Barselone nema ni blizu ove plate.

Jirgen Klop pritiska klub da Salahu daju ovaj novac, bez njega ne može.

Šta će se desiti ako ne dođe do dogovora?

Salah je spreman da do kraja ugovora igra za Liverpul za sadašnju platu od 200 000 funti nedeljno, a onda se preseli u Španiju u jedan od dva velika kluba. To se jasno, neće desiti, "Crveni" se nadaju kompromisu, ali priča se da je Egipćaninov stav jasan, on je najbolji igrač PL već godinama i zaslužuje da bude najviše plaćen...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke