U Atletiku ljuti zbog zaraze Suareza, predsednik kluba pronašao velikog krivca

Autor: Aleksandar Golubović
petak 20.11.2020.
15:35
Izvor: Sportske.net

Madridski tim će značajno oslabljen dočekati Barselonu u subotu.

EPA-EFE/Jan Kruger
EPA-EFE/Jan Kruger

Povezane vesti

Madridski Atletiko suočiće se sa velikim problemima pred derbi protiv Barselona nakon saznanja da se Luis Suarez zarazio koronavirusom tokom obaveza u reprezentaciji Urugvaja.

Suarez je pre dva dana i posle drugog testiranja dobio pozitivne rezultate čime je i definitivno otpao kao opcija trenera Dijega Simenonea za srce napada.

Ovim povodom se oglasio i predsednik "jorgandžija" Enrike Kerezo koji je direktno okrivio FIFA za nepoštovanje protokola kojim je direktno ugroženo zdravlje fudbalera.

"Imamo mnogo žrtava i nije mi jasno kako FIFA i UEFA ne pronađu bolji način da obezbede sigurnost igrača tokom reprezentativnih obaveza" - rekao je prvi čovek Atletika u intervjuu za Sport.

Dodao je da u pandemijskim okolnostima organizacija mora da bude daleko bolja.

"Ljut sam, ne na Urugvaj, već na celokupnu logistiku koja organizuje utakmice. Tokom pandemije trebalo bi organizovati samo zvanične mečeve, nikako prijateljske niti pripremne" - rekao je Kerezo.

baner

Osim Suareza među urugvajskim reprezentativcima zaražio se i Lukas Toreira, a očigledno je da su se fudbaleri ove latinoameričke selekcije družili ne poštujući mere socijalne distance.

Uprkos nezadovoljstvu pred nastavak sezone, predsednik Atletika je sa raspoloženjem pričao o formi njegovog tima.

"U dobrom smo trenutku, ali Real i Barselona su dva sjajna tima koji uvek mogu da vam se približe" - zaključio je on.

Atletiko meč protiv Barselone, koji se igra od se igra u subotu od 21 sat na Vanda Metropolitanu, dočekuje sa trećeg mesta sa tri boda manje uz dva meča više od lidera Real Sosijedada.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke