U Azerbejdžanu stradao novinar zbog kritika na račun fudbalera Gabale

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.08.2015.
23:36
Izvor: Sportske.net

Ekipu azerbejdžanske Gabale pamtimo po nedavnom dvomeču sa našim Čukaričkim, a danas iz Azerbejdžana stiže veoma loša vest koja je indirektno u vezi sa jednim igračem ovog kluba.

gabalafc.az
gabalafc.az

Povezane vesti

Naime, novinar azerbejdžanskog portala ann.az Roman Alijev podlegao je povredama zadobijenim od strane huligana, a posle utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope između tamošnje Gabale i kiparskog Apolona.

Gabala je taj meč dobila sa 1-0, izborila plasman u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, a povod za tragediju koja se kasnije dogodila bile su kritike stradalog novinara na račun strelca jedinog gola na ovom meču, kapitena ekipe Džavida Huseinova.

Naime, Huseinov je posle postignutog gola nepristojno gestikulirao prema kiparskim novinarima, a onda proslavio pobedu svog tima mašući turskom zastavom ispred tribine sa pristalicama Apolona.

Novinar Alijev je u svom tekstu kritikovao takvo ponašanje Huseinova, a nedugo zatim je došlo do tragičnog incidenta koji sada policija istražuje.

Tim povodom oglasio se i sam klub, koji je u zvaničnom saopštenju izrazio žaljenje zbog smrti novinara.

''Mi smo protiv svake vrste agresije, i na terenu, i van njega. Naš klub je uvek bio tolerantan kada su u pitanju kritike u medijima i razočarani smo što se naš fudbaler Huseinov pominje u ovom slučaju.

Verujemo da će počinioci biti privedeni pravdi, a Huseinov će biti van tima do okončanja ovog slučaja'',
navodi se, između ostalog, u saopštenju Gabale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke