U Bajernu neverica - Sudija priznao grešku, ovo se ne bi desilo da je Real u pitanju?!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 09.05.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Opet kontroverze...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u novo finale Lige šampiona i imaće priliku da osvoje svoju 15. titulu prvaka Evrope.

Ponovo je Real na neverovatan način došao do preokreta zahvaljujući golovima Hoselua u 88. i prvom minutu nadoknade. Bajern je uspeo da dođe do izjednačenja pogotkom Matijsa de Lihta, ali je pomoćni arbitar u veoma delikatnoj situaciji podigao zastavicu signalizirajući ofsajd Nasera Mazrauija koji, krajnjom analizom nije postojao.

Arbitar je podigao zastavicu brzinom svetlosti, kao da je reč o očiglednoj situaciji, što je van svake preporuke i to je direktno uticalo na krajnji rezultat.

Matijs de Liht je posle utakmice kipteo od besa, opravdano, jer su on i njegov tim uskraćeni za izjednačenje.

"Ako je ofsajd, onda je ofsajd. Napravljeno je pravilo u fudbalu, ako nije čist ofsajd, što sada nije bio, nastavljaš da igraš. Kada se desi u poslednjim trenucima kao sada, praviš ogromnu grešku. Sada ne znamo tačno, ali onda tada se to proverava, jer ako ne proveriš, nećeš znati šta je ispravna odluka. Ovo je sramota.

Linijski sudija mi je rekao da mu je žao i da je napravio grešku, ali nemamo ništa od toga sada. Nisam tip osobe koji će kriviti sudije za poraz, ali pravila su pravila. Ne želim da kažem da Real Madrid uvek ima sudije na svojoj strani, ali oni su sada napravili razliku", naveo je Matijs de Liht.

Ništa manje direktan nije bio ni Tomas Tuhel koji je imao poruku za Real Madrid.

"Teško da bih prihvatio izvinjenje. Ovo je polufinale i nije momenat za izvinjenje. Nije momenat da imaš dva velika kršenja pravila i da se izvinjavaš. Mi moramo da igramo izvan naših limita, da patimo, da igramo bez grešaka. Sudije na ovom nivou bi trebalo isto da rade. Ako ne uradiš posao dobro, ne moraš da se izvinjavaš iako kao pravi sportisti mi to prihvatamo. Ovo se ne bi dogodilo da je u pitanju Real Madrid", poručio je Nemac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke