U Francuskoj se rađa "novi PSŽ" i oni su već sada uspešniji od Parižana!

Autor: Boris Jovanović
sreda 22.09.2021.
09:20
Izvor: Sportske.net

Hoće li dobiti velikog konkurenta na severu?

 Guillaume Horcajuelo
Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Izgleda da bi posle Pari Sen Žermena i Monaka (koji je u ruskim rukama), još jedan veliki, tačnije po broju titula najveći francuski klub mogao da dobije stranog vlasnika, i to kakvog.

Kambodžanski princ, polubrate sadašnjeg kralja ove azijske zemlje Norodom Ravičak želi da uđe u francuski fudbal. On živi između Pnom Pena i Pariza, poznat je u Francuskoj kao veliki humanitarni radnik, za šta je primio i medalju u Jelisejskoj palati. 

Ravičak je sin bivšeg kralja Norodoma Čakraponga, ali i unuk kralja Sihanuka koji je bio poznat po bliskim odnosima sa De Golom i zaslužan je za frankofiliju u Kambodži. Njegov unuk je školovan u Francuskoj, sada je na čelu ogromne konsultantske kuće sa sedištem u Parizu.

I želi da kupi Sent Etjen, slavni klub sa severa, rekordera po broju titula, imaju ih 10, jednu više od Pari Sen Žermena.

"Les Verts" ili "Zeleni" su sada u donjem domu elite, imaju finansijskih problema, budžet je zbog korone sa 110 smanjen na 70 miliona, doveli su samo jednog igrača prošlog leta. Zbog toga sadašnja, pozicija u zoni ispadanja ne čudi.

Francuski tandem biznismena koji su vlasnici, Bernar Kajaso i Roland Romeje. Oni su ponudili klub na prodaju, angažovali konsultantsku kuću KMPG i već imaju izbor. Prvi je Terapin Investment, firma bivšeg predsednika Monaka Žeroma de Bontina, druga lokalna ponuda, preduzetnika Olivijea Markarijana, iza koga stoji moćni luksemburški konzorcijum. Oba kandidata su ispunila osnovni uslov, donela bankarske garancije u iznosu od 100 miliona evra. Ali i Norodom Ravičak je bez problema omogućio potrebna sredstva, ali i ponudio više, veće ulaganje, ne zanima ga profit već da Sent Etjen vrati u vrh fudbala u Francuskoj. Ovaj radnički grad živi za fudbal i teško im pada dominacija bogataškog Liona na severu zemlje i u derbiju Rone. 

Jedan od vlasnika, Kajaso preferira kambodžanskog princa kao vlasnika, dok drugi Romeje, naginje ka ponudi iz Luksemburga...

Prodaja bi u svakom slučaju trebalo da se završi do kraja kalendarske godine kada će verovatno Sent Etjen čekati bolji dani... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke