U pandemiji svi gube, samo Čeferin dobija!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 22.04.2021.
22:22
Izvor: Sportske.net

Slovenac ima njuh za zaradu.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

U proteklih tri dana se opasno zakuvalo između UEFA kuće i klubova osnivača Evropske Superlige. 

Ideja je za sada propala, za neke je pak samo suspendovana do nekih boljih godina. Većina timova osnivača se povuklo iz takmičenja, ali tu su i dalje Barselona, Real Madrid i Juventus. 

Aleksandar Čeferin je bio i najglasniji u osudi klubova osnivača, na zub je najviše uzeo Florentina Pereza i Andreu Anjelija koji su i bili lideri projekta. Sa predsednikom Juventusa ima i ličnu vezu, Anjeli je kum njegovoj ćerki tako da je ovo "izdaja" na višem nivou. Bilo kako bilo Superlige nema, a danas medijima kruže i podaci o finasijskoj dobiti Čeferina. Slovenac nije štedio na sebi ni tokom pandemije. 

Slovenac je u svom obraćanju u par navrata upotrebio pandemiju u kontekstu da nas ovakva situacija mora ujediniti a ne razjediniti. Španski mediji su plasirali vest kako se Čeferin dobro osigurao kao predsednik UEFA tokom velike krize. Na čelnu poziciju je došao 2016. godine, ono što je interesantno jeste da je iz godine u godinu sebi davao povišicu (sem jedne godine). 

Prošle godine je zarađivao 1.5 miliona funti na godišnjem nivou, godinu dana kasnije dobio je povišicu od 400 hiljada funti. Progresivnom platom od 2016. do sada, nekadašnji advokat je zaradio sumu od 6.5 miliona funti. Podsetimo da je sam Čeferin predložio smanjenje plata od 20% u svetu fudbala tokom maja i jula prošle godine. Sama UEFA je za vreme pandemija doživela pad od 21% po pitanju profita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke