U Parizu ništa novo - Rat i klanovi, a stiže - Bajern Minhen!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.02.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

PSŽ nastavlja po starom.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Niz lošijih rezultata i slabijih partija, u odsustvu Lionela Mesija i/ili Kilijana Mbapea, uvek donosi raskol u svlačionici Pari Sen Žermena.

PSŽ je ove nedelje eliminisan od Olimpik Marseja u Kupu Francuske, a potom je doživeo i poraz od Monaka, doduše, u kombinovanom sastavu, bez većine prvotimaca, među kojima nije bilo Mesija i Mbapea. 

PSŽ je od nastavka sezone u očajnoj formi, na 11 mečeva u svim takmičenjima doživeo je čak četiri poraza, tri u Ligi 1 i jedan u Kupu Francuske. Još više brine broj primljenih golova, ako izuzmemo meč sa niželigašem u Kupu, PSŽ nije uspeo da sačuva mrežu na šest mečeva. 

Sve to dovelo je do novog raskola, a L'Ekip piše da su se javile nove tenzije na relaciji Luis Kampos - Nejmar. 

Sportski direktor je pred celom svlačionicom rekao da ekipi nedostaje agresivnost i želja, navodno, gledajući ka Nejmaru, kome nije bilo potrebno mnogo da u negativnom kontekstu komentariše sa Markinjošom na portugalskom jeziku, što je dodatno razbesnelo sve.

Nije tajna da je Nejmar uvek na jednoj strani, da oko sebe ima podršku sunarodnika, kao što je kapiten Markinjoš, pa ostaje da vidimo kako će sve ovo uticati na tim pred duel sa Bajernom u Ligi šampiona.

Lionel Mesi bi trebalo da bude spreman, Mbape je i dalje pod znakom pitanja, a za Bajern su potrebna obojica i to u odličnoj formi, a ne roviti. 

Trener Kristof Galtije nema potreban autoritet, a čak je i on javno kritikovao svoj tim.

"Znamo da nas u utorak čeka velika utakmica. Moramo da se ujedinimo, da pronađemo energiju, oporavimo sve igrače i povratimo samopouzdanje. Ovo je težak period u teškom rasporedu. Primamo previše golova, mislim da smo ih primili 14 od nastavka sezone. Moramo da pronađemo potreban balans i da budemo požrtvovaniji u odbrani", rekao je Galtije. 

Za to vreme, Bajern Minhen se podiže i vraća u svoju formu, pa nije zgoreg da istaknemo da AdmiralBet nudi kvotu 2,35 na pobedu Bavaraca u Parizu. Ko kaže da ne može da dođe?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke