U Totenhemu haos, šta je sada uradio toksični Murinjo i koliko će ih to koštati?

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.04.2021.
09:32
Izvor: Sportske.net

Ponavlja se isti scenario...

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

U Totenhemu problemi. Posle remija sa Njukaslom, Murinjo je rekao da je on onaj isti, da su igrači drugačiji i posredno optužio fudbalere za krizu.

Mnogi osećaju da Murinjo ne ceni dovoljno njihove kvalitete, stariji igrači su zabezeknuti njegovim ponašanjem, ali i sebičlukom. Na to je pridodata i situacija oko Alderveirelda, on je objasnio da su Belgijanac i Orije zdravi, ali da nisu trenirali do subote.

To je laž, jer je štoper odradio testove, i bio na treningu u četvrtak. On je zbunjem menadžerovim objašnjenje, sve je pogoršalo ionako očajnu situaciju u svlačionici.

Murinjo je uvek završavao priličmo toksično svoje avanture, u Realu, pa drugom mandatu u Čelsiju, a najgore je bilo u Junajtedu, kažu da je bio toliko mračan da je svima laknulo kada je otišao. Obrazac se nazire, uvek počne dobro, onda izdvoji jednog igrača, eliminiše ga, poput Dele Alija, krenu problemi i sve se završi otkazom i bogatom odštetom.

Ali, kolia bi ona bila ako ga Livi smeni na kraju sezone? 

U pitanju su 30 miliona funti, trenutno Totenhem je šesti i dalje imaju šansu da se kvalifikuju za Ligu šampiona, mada ona nije toliko realna. Ostalo je finale Liga kupa protiv Sitija, prilika da osvoje trofej, prvi u deceniji, odnosno prvi posle 2008. godine. 

Ali, sa druge strane, izostanak iz Lige šampiona još jednu sezonu bi finansijski dotukao "Pevce" koji trpe velike gubitke zbog praznog novog stadiona, odnosno posledice pandemije. 

Doduše, ako Totenhem ostane bez Evrope, ne osvoji trofej, onda otpadaju bonusi pa bi otkaz košta nešto manje, bio bliži 20 nego 30 miliona funti, ali svejedno, to je ogromna suma za klub koji grca u ovom trenutku.

Sa druge strane, sa ovakvim odnosima u svlačionici, teško da će Murinjo i naredne sezone viditi Totenhem. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke