U17 - Drama u finalu, Španci prvaci Evrope

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.05.2017.
22:16
Izvor: Sportske.net

Kadetska selekcija Španije osvojila je Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, pobedom nad Engleskom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Povezane vesti

Španci su dva puta gubili na utakmici u Varaždinu, ali su na kraju ipak uspeli da slave.

Nakon 80 minuta igre (po pravilu su se igrala dva poluvremena od po 40 minuta) bilo je 2:2 (1:1).


Poveli su Englezi u 18. minutu, fantastičan pogodak je postigao omladinac Čelsija Hadson-Odoi.

On je dobio loptu od mlade nade Mančester sitija Sanča, namestio se na udarac i poslao pravi projektil u mrežu Španaca.


Poravnali su Španci 20 minuta kasnije, preko omladincaBarselone Mateua Morija. Odlična akcija, Ruiz je poslao povratnipas ka Moriju, koji lako pogađa za 1:1.


Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda Englezi još jednim fantastičnim pogotkom dolaze do 1:2.

Ovoga puta je sjajnim udarcem mrežu Španaca zatresao mladi fudbaler Mančester sitija Fil Foden.


Činilo se da će Englezi osvojiti prvenstvo, ali je ušestom minutu nadoknade utakmicu u penal lutriju odveo Načo Dijaz,koji je sjajno skočio nakon kornera sa leve strane i glavomzatresao mrežu Engleza.


Otišlo se u penal seriju, nakon prve runde bilo je 1:1,ali su potom Englezi omašili dva penala, Španci dva pogodili, te imje nedostajao jedan precizan šut sa kreča za pobedu.

Priliku da im donese trijumf imao je Garsija, pogodio je sa bele tačke i slavlje je moglo da počne.


Najbolji strelac turnira je Amin Guri iz Francuske, inače član U19 tima Liona, iza njega je mlada nada HSV-a i velika želja Čelsija Fjete Arp sa sedam postignutih golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Leonida
Friday, 19.05.2017
22:57

Spanci su sto se tice fudbala najaci u svim selekcijama a ovaj fijasko sto se desio na sp i ep bilo je zato sto je dolazilo do smene generacija sledece godin osvajaju svetsko prvenstvo.

avatar
Saturday, 20.05.2017
02:12

Njima se uvek dogodi fijasko izuzet ove generacije iniesta ,xavi ,pujol,vilja nemaju oni tim za nesto vise na SP 2018 ispadaju u grupi njemci i francuzi ce se pobit za prvaka ,ovi ostali mozda talijani nesto, su vise manje nista

avatar
Los Vikingos
Friday, 19.05.2017
22:36

Spanci su Spanci

avatar
fcb
Friday, 19.05.2017
22:22

Kako dominantna fudbalska nacija, u svakoj kategoriji su strašni, stalno favoriti za osvajanje. Nevjerovatno je kakvu bazu mladih igrača imaju, ne moraju uopšte da brinu za budućnost, a najbolje od svega je što se i u mladim kategorijama forsira isti stil kao i kod seniora, a to je posjed lopte i lijep fudbal. U suštini, to je ono što forsira Barselona. Ali nije im ni čudo kad ta djeca dolaze iz Barselone, Reala, Atletika, Sevilje, Valensije itd. a tamo rade sa najboljim stručnjacima i imaju sjajne uslove.