Učitelj bolji od učenika - Murinjo sa igračem više i uz pomoć Matića ostavio Stankovića daleko od opstanka!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 02.04.2023.
19:56
Izvor: Sportske.net

Nesrećan poraz Sampdorije.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome savladali su Sampdoriju sa 3:0 u meču 28. kola italijanske Serije A.

Tako je duel učenika Dejana Stankovića i njegovog učitelja Žozea Murinja pripao iskusnijem Portugalacu, a presudni momenat meča dogodio se u 52. minutu kada je drugi žuti kartion dobio defanzivac Sampdorije Džejson Muriljo i tako znantno olakšao posao Romi.

Igrala je Sampdorija sasvim ravnopravno na "Olimpiku" sa Romom. Prvu šansu na meču propustio je napadač gostiju Gabijadini u 27. minutu, da bi gosti prvi put ozbiljnije pripretili četiri minuta kasnije kada je svoj udarac oprobao Ljorente.

U završnici prvog dela Roma je bila blizu golu. Prvo je Vajnaldum u 36. minutu pogodio stativu, da bi sedam minuta kasnije sjajnim intervencijama golman Sampdorije Ravalja sačuvao mrežu gostiju.

Posao Romi bio je znatno olakšan od 52. minuta kada je sudija Masimilijano Irati odlučio da pokaže drugi žuti karton Džejsonu Murilju i ostavi Stankovićev tim sa igračem manje.Zbog čega je izuzetno ljuti bio srpski trener.

Samo pet minuta bilo je dovoljno Romi da iskoristi brojčanu prednost. Matić je sjajno centrirao, a Vajnaldum doveo Murinjov tim do vođstva.

Sve je rešeno dva minuta pre kraja meča kada je golman gostiju Ravalja načinio prekršaj u svom kaznenom prostoru, a Irati svirao penal za Romu. Siguran sa "bele tačke" bio je Paulo Dibala.

Konačan rezultat postavio je Stefan El Šaravi pogotkom u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Nakon nove pobede Roma je četvrta na tabeli sa 50 bodova, dok je Sampdorija trenutno pretposlednja sa samo 15 poena, čak 10 manje od 17. Specije koja je prva "iznad crte".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke