Udružili se protiv UEFA - Barsa, Real i Juventus najavili rat!

Autor: Nemanja Janošev
subota 08.05.2021.
11:32
Izvor: Sportske.net

Netrpeljivost na relaciji tri kluba i UEFA se nastavlja.

Povezane vesti

Fudbalski klubovi Juventus, Barselona i Real Madrid oglasili su se zajedničkim saopštenjem u kojem se brane istakavši da je Superliga Evrope takmičenje koje ima za cilj da spasi fudbal.

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) namerava da sankcioniše klubove koji su i dalje uvereni u projekat Superlige. Naveli su da će imati različit kriterijum prema klubovima koji su se distancirali od te priče, a prema pisanju inostranih medija, timovi poput Juventusa, Real Madrida i Barselone, koji su bili zagovarači ove ideje, mogli bi da trpe sankcije od UEFA i ostanu bez evropskih takmičenja u naredne dve godine.

Povodom te, ali i drugih radnji koje se dešavaju u evropskom fudbalu, a dotiču te klubove, Juve i dva španska giganta rešili su da objave zajedničko saopštenje u kojem navode da trpe ogroman pritisak, te da će se Superliga kad-tad obistiniti.

 "Klubovi osnivači primali su i i dalje primaju neprihvatljivi pritisak i pretnje od strane trećih lica kako bi povukli predloženi projekat (prim.aut Superligu) i shodno tome odustali od svog prava da daju konkretne predloge kroz konstruktivni dijalog. To je nepodnošljivo sa pravne tačke i pravda je već sada na strani Superlige nalažući FIFA i UEFA da se uzdrže da preduzmu bilo kakvu akciju koja bi na bilo koji način mogla prejudicirati ovu inicijativu u toku njenog nastanka", stoji u saopštenju.

U nastavku su naveli da je 12 klubova osnovalo Superligu sa ciljem pružanja rešenja za aktuelnu neodrživu situaciju u svetu fudbala i da su bili spremni konstruktivno diskutovati sa FIFA i UEFA u vezi sa čitavim postupkom. Takođe su naveli da bez pristanka ova dva tela, Superliga ne bi mogla biti osnovana, ali da su oni odbili da razgovaraju na bilo koji način u vezi sa ovom temom.

"Potpuno smo svesni različitosti mišljenja povodom ideje Superlige, shodno tome, morali smo da razmislimo o razlozima koji do toga dovode. Spremni smo da preispitamo prvobitni predloženi pristup. Međutim, bili bismo krajnje neodgovorni, ako bismo, svesni potreba i ekonomske krize fudbalskog sektora, napustili misiju pružanja efikasnih i održivih egzistencijalnih pitanja koja prete fudbalskom sektoru", dodaje se.

Dalje napominju kako žele mirne pregovore sa FIFA i UEFA u cilju pronalaženja zajedničkog jezika koji bi doneo boljitak za ovaj sport...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 08.05.2021
21:21

Чу хоће да спасе фудбал. Више би их поштовао да кажу поштено 'зинуло нам ду*е за парама'. Лицемери.

avatar
Zoran Krstin
Saturday, 08.05.2021
13:32

Nisam baš na strani UEFA u ovoj priči, ali jedan od glavnih razloga što su veliki klubovi zapravo istovremeno i u največim finansijskim problemima je njihova platna i transfer politika.

avatar
Marko HM
Saturday, 08.05.2021
11:43

Kakvo licemerje, ljudi moji, pa ovo je strašno!