UEFA istraga u toku - Na koga pada krivica zbog Pariza?

Autor: Stefan Matić
utorak 21.06.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Koliko je bilo falsifikata?

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Nezavisna istraga koju je krajem maja pokrenula Evropska fudbalska unija (Uefa) o bezbednosnim propustima pre finala Lige šampiona u Parizu, trebalo bi da bude završena u septembru.

"Svi moraju da budu ispitani u istrazi, ona je počela ove nedelje. Mislimo da će istraga trajati najmanje dva-tri meseca. Kako sad počinje, mogla bi da se završi u septembru", rekao je danas na saslušanju u francuskom Senatu Martin Kalen, generalni direktor Uefine ispostave zadužene za komercijalne dogadjaje.

Uefa je svoju internu istragu poverila bivšem portugalskom ministru obrazovanja, omladine i sporta Tijagu Brandau Rodrigešu.

Kalen je pred poslanicima govorio o ulozi Uefe u organizovanju finala izmedju Real Madrida i Liverpula (1:0), 28. maja.

Ta utakmica kasnila je 35 minuta, a francuske vlasti su prvobitno kao razlog navele veliki broj falsifikovanih ulaznica od strane navijača Liverpula.

"Uzroci su višestruki, štrajk prevoznika, loša reakcija redara, organa reda, veliki broj ljudi ispred stadiona bez ili sa falsifikovanim ulaznicima", rekao je on.

Kalen je takodje rekao da se nije radilo o 30.000 ili 40.000 engleskih navijača sa lažnim ulaznicama, i dodao da je ukupno nadjeno 2.600 falsifikata.

"Mnogo njih nije došlo do nas. Koliko? Ne znamo, nismo mogli da proverimo. Ne verujemo da je to bila cifra koja se pominjala prvih dana u Francuskoj", dodao je Kalen.

Predstavnici navijača Liverpula i Real Madrida biće saslušani u Senatu u utorak u 16.30.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.