UEFA istražuje Siti - Sporan transfer i sponzorski ugovori!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.03.2019.
23:17
Izvor: Sportske.net

Na zvaničnom sajtu UEFA potvrđeno je da je pokrenuta istraga, ali su engleski mediji ti koji su otkrili šta se Mančester sitiju ovoga puta stavlja na teret.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Još jednom će aktuelni šampion Engleske morati da se pravda pred nadležnim organima UEFA i da se nada da neće trpeti ozbiljnije posledice zbog "mućkanja" sa transferima.

Na zvaničnom sajtu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) saopšteno je da je Telo za finansijsku kontrolu otvorilo istragu u slučaju Mančester sitija koji se tereti za kršenje finansijskog fer-pleja.

"Istraživački sektor nezavisnog Tela za finansijsku kontrolu UEFA otvorilo je danas formalnu istragu u slučaju Mančester sitija zbog potencijalnog kršenja finansijskog fer-pleja", navodi se na sajtu UEFA.

Evropska kuća fudbala nije precizirala šta je sporno u poslovanju Sitija, ali je predočila da se radi o navodima koji su se nedavno pojavili u medijima.

Sudeći na osnovu onoga što su strani mediji do sada pisali, problematičan je transfer Džejdona Sanča, fudbalera Borusije iz Dortmunda koji je svojevremeno stigao na "Etihad" sa samo 14 godina.

Mediji prenose da je Siti prekršio propise i platio agentu mladog igrača 200.000 funti kako bi Sančo potpisao za "Građane". Pravila nalažu da igrač ne može da bude transferisan pre nego što napuni 16 godina.

Pored toga, izgleda da je bilo "mutnih radnji" po pitanju prikazanih podataka iz sponzorskih ugovora i to je ono što će nezavisno Telo UEFA ispitivati u narednom periodu.

Videćemo da li će Siti odgovarati za pomenute stvari i hoće li se u slučaju dokazivanja krivice ponovo izvući sa ozbiljnim finansijskim "penalima" kakve je platio 2014. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke