UEFA izbacuje "veliku petorku" na dve godine? Šta je u pozadini strašnog plana?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.05.2021.
10:22
Izvor: Sportske.net

Kakav je plan i kako bi odgovorili giganti...

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

UEFA ne odustaje. 

Juče je ESPN preneo informaciju da je klubovima koji nisu odustali od Superlige zaprećeno izbacivanjem iz evro takmičenja naredne dve godine.

U pitanju su klubovi koji još nisu odustali od Superlige, Milan, Inter, Juventus, Real, Barselona. Naravno, teško je zamisliti da ove ekipe, pogotovo španski velika budu van elite, pa cela pretnja zvuči nestvarno, tim pre što se mnogi pitaju kako bi izgledalo to takmičenje i ko bi to gledao.

Ipak, danas su se pojavile informacije da je u pitanju igra Čeferina koji bi naravno izbegao tužbe i arbitraže jer je već španski sud prezudio da klubovi imaju pravo i da nisu prekršiki statut UEFA.

Drugo je u pitanju, ovim pritiskom, UEFA želi da Milan i Inter izađu, kako bi španske velikane i Juventus ostavila same. U tom slučaju po pravilima Superlige, ako odustane 9 od 12 timova, ona prestaje da važi.

To bi omogućilo milanskim klubovima da se izvuku, odnosno da ne plate novac koji Florentino Perez i Anjeli traže, ako se prekrši potpisani dogovor koji je validan. 

Jasno, ako i dalje ovih pet klubova bude čvrsto, to predstavlja problem u budućnosti jer bi se takmičenje aktiviralo, ako Englezi krenu u novu ofanzivu i njihovi vlasnici isteraju svoje.

U pitanju su novac i borba za moć, za sada UEFA je dobila prvu rundu, ali su mnogi ubeđeni da su velikani samo stavili planove na čekanje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Thursday, 06.05.2021
17:44

Pre će pravi navijači gledati, ako treba samo ova pet kluba da igraju medjusobno i ako treba svaki dan, nego ono sto zagovara prevarant slovenac! Ko će da gleda recimo tamo neke klubove koje ih nevole ni u matičnim gradovima, umesto da gleda velikane fudbala? Sinoc je ceo svet gledao dva giganta, a da su igrali neki nebitni niko ih nebi ni gledao! Zato slovenac treba da zna da neće biti novca za UEFU ni od simpatizera fudbala a ni od TV prava, posto ih neće niko ni otkupi, ako velikani ne budu igrali! Slovencu se drma fotelja i nebi trebao da se igra sa ovim velikanima a i njihovim državama, posto su njihove države nosioci okosnice oko dobrog svetskog fudbala! Perez reče da će da se zabavi sa slovencem i njegovim ostajanjem na celu!