UEFA "krenula" na Juve - Ni kum se neće izvući!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 01.12.2022.
19:45
Izvor: Sportske.net

Čeferin dočekao svoju priliku.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Vest koja i dalje bukti Italijom, ali i širom sveta jeste ona o dešavanjima u Juventusu. "Bjankoneri" i najtrofejniji klub Italije ostao je bez "glave", Anjeli i celokupni odbor su napustili klub. Razloga ima više, navodi se "peglanje knjiga", zatim kršenje pravila Finansijskog fer-pleja a tu su i neutvrđene plate tokom "kovid perioda". 

Bivši čelnici se nalaze pod istragom, javno tužilaštvo Torina vodi postupak a svoju istragu će pokrenuti i UEFA. Evropska kuća fudbala, to jeste ogranak koji se bavi finansijskom kontrolom klubova (CFCB) otvara svoj slučaj. Istražno telo je izdalo i saopštenje danas, ljudi iz CFCB ogranka su potvrdili kako su 23. avgusta tekuće godine imali dogovor o poravnanju sa Juventusom. Imali su uvid u poslovanje kluba, to jest proverili su finansije za godinu 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022. godinu. CFCB zatim ističe da je dogovor postignut u odnosu na pomenute izveštaje, međutim nova otkrovenja bi mogla doneti prekid tog dogovora što bi moglo doneti disciplinske mere i sankcije. 

Spekuliše se i o kaznama. Pomenuti dogovor je bio postignut za naredne četiri sezone, to jest da traje do kraja 2026/2027 godine a ukoliko dođe do kršenja istog kazne bi mogle biti poput zabrane registrovanja igrača, izbacivanje iz UEFA takmičenja i slično. 

Sa tim da je do prvobitnog dogovora došla usled navodnih finansijskih mahinacija načinjenih od strane Juventusa, kazne bi mogle biti veće i ekspresne. Italijani dolivaju ulje na vatru, pišu kako je ovo odlična prilika za Čeferina da servira osvetu svom nekadašnjem kumu Anjelija, iako je Andrea napustio mesto predsednika kluba. O odnosu nekada bliskog dvojca i šta je dovelo do njihove zavade pročitajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke