UEFA najavila nezavisnu istragu povodom incidenata na finalu LŠ

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 30.05.2022.
23:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Čeka se istraga.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Evropska fudbalska unija (Uefa) najavila je večeras otvaranje "nezavisne istrage" o incidentima koji su se dogodili na meču finala Lige šampiona u Parizu.

Uefa je u saopštenju za javnost najavila "nezavisnu istragu o dogadjajima pre i tokom finala Lige šampiona" i obećala da će "ispitati donošenje odluka, odgovornost i ponašanje svih strana uključenih u finale".

Istraga je poverena nezavisnoj ličnosti, bivšem portugalskom ministru obrazovanja, omladine i sporta Tijagu Brandau Rodrigešu.

Meč finala izmedju Liverpula i Real Madrida je kasnio 36 minuta, zbog pokušaja navijača koji nisu imali ulaznicu da udju na stadion.

Britanski poslanik Jan Birn, koji je prisustvovao meču je za Skaj Njuz rekao da je "bilo apsolutno užasno" i da je intervencija policije bila "brutalna".

Suočen sa kritikama koje narušavaju imidž Francuske, domaćina narednih Olimpijskih igara 2024, francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen je rekao da je u pitanju bila "masovna, industrijska i organizovana prevara sa lažnim kartama" i da se odgovorni nalaze sa "druge strane kanala".

Britanska vlada je sa svoje strane pozvala Uefa da "blisko saradjuju sa francuskim vlastima u istrazi" i da objavi zaključke do kojih dodju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke