UEFA ne čeka Italijane - Juve gubi Evropu?

Autor: Stefan Matić
sreda 07.12.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

"Bjankoneri" imaju deža vi.

JEAN-CHRISTOPHE BOTT
JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Pred Juventusom su teški dani. 

Klub se nalazi pod optužbama za falsifikovanja poreskih izveštaja, a i plaćanja punih plata igračima iako su u javnosti rekli kako će primanja biti znatno umanjena. Istraga je pokrenuta od strane suda u Torinu, ali je i UEFA pokrenula svoj postupak protiv "bjankonera". 

Vesti koje stižu iz Niona su surove po navijače Juventusa. Naime, UEFA ne planira da sačeka kraj istražnog postupka vođen od strane suda u Torinu. Sačekaće informacije koje će im biti prosleđene iz tužilaštva u Torinu kako bi odmah proverili pravo ekonomsko stanje kluba sa severa Italije. 

Za sada se spekuliše da bi kazna mogla biti finansijske prirode. Stvari bi mogle da se promene ukoliko se utvrdi da je došlo do tajnih isplata plata igrača tokom kovid perioda - sankcije bi mogle da idu i do isključenja iz takmičenja pod okriljem evropske kuće fudbala. Čeferin i čelnici UEFA kuće su rešeni da deluju brzo, sigurno Juventusu ne pomaže ni to da se Slovenac koji preseduje UEFA-om gadno "zavadio" sa bivšim predsednikom Anjelijem.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke