UEFA plan - Liga šampiona bez četiri velikana, pa na šta će ovo ličiti?

Autor: Boris Jovanović
subota 24.04.2021.
09:14
Izvor: Sportske.net

Čeferin preti, stigao i odgovor...

JEAN-CHRISTOPHE BOTT
JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

I dalje nema pomaka, u ovom trenutku nije jasna pozicija klubova koji veruju da je Superliga mrtva, ali od nje ne odustaju.

"Neće moći tako, oni su odustali, ali i dalje veruju u projekat. Ako javno ne istupe iz Superlige neće moći da igraju Ligu šampiona. U pitanju su Juventus, Milan, Real i Barselona. Ne mogu da sede na dve stolice, biće izbačeni iz našeg takmičenja", rekao je Špiglu prvi čovek UEFA.

Sa druge strane, pomenuti klubovi ne nameravaju da odustanu, tačnije, Florentino Perez je kao predsednik ovog takmičenja rekao da je kasna reforma 2024. 

"Nemoguće je čekati. Vidite, u prvoj godini pandemije, klubovi su izgubili, pomenutih 12, oko 650 miliona evra. U ovoj drugoj gubici će biti kombinovano između 2 i 2.5 milijarde. To niko ne može da izdrži", rekao je Perez.

On je dodao da se do formule mora doći razgovorima.

"Ne znam šta hoće UEFA, možda je najbolje da iz svake zemlje igraju po četiri prvoplasirana tima. Superliga je napravljena s obzirom na veličinu klubova, broj navijača, osnovno je da kad su utakmice interesantne, sa tim stiže novac. Šampionati variraju kvalitetom, to je problem. Anjeli je u pravu, mladi se sada dosađuju gledajući, pada interesovanje", zaključio je Perez.

Šta će od svega biti, teško je reći, ali je teško i zamisliti Ligu šampiona bez Reala, Barselone, pa i Juventusa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke