UEFA ponovo udarila na PSŽ, Francuzi ne ostaju dužni!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 05.11.2018.
20:16
Izvor: Sportske.net

Naravno, u pitanju je novac...

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Pari Sen Žermen dospeo u centru svetske pažnje kada su investitori iz Katara prezeli klub 2011. godine.

Od tog trenutka sve je drugačije u Parizu, vrti se ogroman novac i to uglavnom iz kase "Svetaca".

Zbog toga je UEFA pokrenula istragu zbog sumnje da je PSŽ prekršio finansijski fer-plej, ovog leta su se spasili u poslednjim trenucima prodajom Berćićea Betisu, ali u evropskoj kući fudbala ne odustaju.

UEFA ponovo želi da "prečešlja" račune šampiona Francuske, ali sada je usledio odgovor u vidu žalbe koju su Parižani podneli Sportskom sudu (CAS).
Ukoliko se ustanovi da je ovo zlonameran pokušaj evropskih čelnika da uzdrmaju klub, PSŽ može ne samo da se oslobodi istrage, već i da dobije pristojnu kompenzaciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Jovancevic
Monday, 05.11.2018
22:05

Ovaj ffp je čista glupost ako klub ima para neka troši kolko hoće ko nema neka se snalazi.Glupost čista imaš klub iza koga stoji čitava jedna država i onda kao ti moraš da dokazuješ finansijsko poreklo i slične gluposti.Sve samo da ne bi neki da kažem veliki klubovi slučajno imali konkurenciju u vidu novih instant klubova za osvajanje trofeja i pisanje istorije.Normalno da klub koji krene od nule mora da ulozi mnogo više para nego sto koze da zaradi.Ne postoji drugi način.

avatar
Misosesic
Tuesday, 06.11.2018
13:04

FFP mora da se nadopuni sa još par stvari tipa da Fudbalski klub ne može da pravi sponzorske ugovore sa firmama koje su u vlasništvu coveka koji posjeduje klub,da dva kluba sa istim vlasnikom ne mogu da rade transfere medjusobno,da igrač ne može sam otkupiti svoj ugovor od kluba itd.FFP je napravljen da se smanji ogromno povećanje cjena igrača i da se smanji jaz izmedju klubova sa bogatim vlasnicima i ostalih klubova.Naravno da ce klubovi tipa Real,Barsa,Manchester,Bajern,Juventus,Liverpul Uvek biti u mogućnosti da plate vise ali ti klubovi su to gradili desetinama godina kroz istoriju Europskog fudbala i ta istorija se mora poštovati i zaštiti.

avatar
Misosesic
Friday, 09.11.2018
21:55

Svaki klub sa pametnom transfer politikom moze da se izbori da dodje u vrh evropskog fudbala.Evo uzmi primer Atletiko Madrida nemaju bogatog vlasnika nisu bili novcano mocni ali malo po malo uz pametne prodaje i pametne kupovine imaju odlicne igrace i sad jos novi stadion i redovno igraju zavrsnice LS.Oni to nisu postigli za godinu dana sa bogatim vlasnikom vec uz pametan projekat i godinama rada e to je uspeh.Nikakav uspeh nije kad dodje bogati vlasnik i unese 500M evra.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Wednesday, 07.11.2018
11:27

Poštujem ja istoriju tih klubova koje si naveo ali svaki klub na svetu ima pravo da ispiše istoriju i da dođje na mesto tih klubova koje si naveo,zašto bi samo 6-7 klubova sve osvajali a klubovi koji su do juče bili mali ne.To je licemerno.ne živimo u prošlim vremenima kada su igrači stvarani godinama i igrači placani maksimum 50000 evra kao krojf na primer.

avatar
Man united
Tuesday, 06.11.2018
19:13

Постоји и други начин. Али за то треба дуго дуго времена и много рада и труда.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Monday, 05.11.2018
21:19

Kakva smejurija, rugaju se celom svetu, a sad i jos ovo- treba da budu PREsrecni ako ne izbegnu dugotrajnu suspenziju, a ne jos da oni tuze nekoga pa makar to bila i mafija!