UEFA revolucija - "Super Bowl", šampion Amerike u Superkupu Evrope?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 21.09.2022.
21:12
Izvor: Sportske.net

Ima li logike?

JEAN-CHRISTOPHE BOTT
JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

UEFA se baš na sve načine trudi da dodatno "amerikanizuje" i uništi fudbal.

Nakon što je prethodnih godina izmišljen Interkontinentalni kup šampiona, odnosno učešće evropskih velikana u prijateljskim mečevima na području SAD, sada je na red došao mnogo veći korak.

UEFA već neko vreme pokušava da "uzme" američki novac i unovči veličinu evropskog fudbala, pa je na red došla genijalna ideja - Superkup Evrope u novom fajnal-for formatu, na kom bi tokom leta, pre sezone učestvovali - osvajači Lige šampiona, Lige Evrope, Lige konferencije i šampiona AMERIKE?!

Ujedno, plan je da finalna utakmice bude svojevrsni fudbalski "superboul", najpoznatija utakmica, ali američkog fudbala (NFL). 

Plan je da se organizuje i fudbalska utakmica za "ceo svet", turnir u kom bi se spojili najbolji iz Evrope i šampion Amerike.

Ovo je samo niz ideja da se fudbal iz Evrope proširi na američko tlo. Predsednik La Lige Havijer Tebas je i javno podržavao ideju da Barsa i Real "neke manje" ligaške utakmice igraju na američkom tlu umesto na "KAmp nou" i "Santjago Bernabeu"? Takođe, nedavno se pojavila i ideja da bi finale Lige šampiona u skorijoj budućnosti moglo da bude odigrano na američkom tlu?!

Dakle, sve ide ka tome i deluje da nema nazad, čeka nas sudar fudbala i "amerikanizacije", samo je  pitanje trenutka...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke