UEFA u velikom problemu, slučaj završio na Evropskom sudu pravde

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 31.05.2021.
12:10
Izvor: Sportske.net

Bura se ne stišava.

JEAN-CHRISTOPHE BOTT
JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Sukob između UEFA i FIFA sa jedne i Evropske Super Lige sa druge strane premešten je na Evropski sud pravde gde će rešavati jedan od najvećih sporova u istoriji fudbala.

Projekat Super Lige je doživeo sunovrat još pre više od mesec dana, ali daleko od toga da je stavljena tačka na jednu od najkontroverznijih odluka današnjice.

Prema najnovijim saznanjima slučaj je završio na Evropskom sudu pravde u Luksemburgu, a ključni spor je u tvrdnji klubova osnivača da su UEFA i FIFA prekršili pravilo konkurencije koje važi u zemljama Evropske unije i da će zbog toga morati da plate ceh.

Dodaje se da bi ceo postupak mogao da traje mesecima, ali da bi zbog hitnosti situacije trebalo da bude rešen do početka naredne sezone u Ligi šampiona.

Znajući da je reč o najvišoj instanci kada je reč o zakonodavstvu, odluka koju bude doneo Evropski sud pravde biće obavezujuća za nacionalne sudove i mogla bi da načini preokret kada je reč o sudbini evropskog fudbala.

Ističe se i da klubovi osnivači, uprkos povlačenju nakon oštrih reakcija, zvanično nisu izbrisani iz registra članova Super Lige, mada su ostali samo Real Madrid, Barselona i Juventus.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke