UEFA žestoko kaznila evropske velikane zbog kršenja fer-pleja!

Autor: Nemanja Veljković
petak 02.09.2022.
21:15
Izvor: Sportske.net

UEFA kaznila osam klubova.

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Zbog kršenja finansijskog fer-pleja Evropska fudbalska federacija finansijski je kaznila osam elitnih klubova, a među kažnjenima su četiri italijanska velikana Milan, Inter, Juventus i Roma, zatim tri francuka prvoligaša PSŽ, Marsej i Monako, kao i turski Bešiktaš.

Ukupna suma je 172 miliona evra, a od toga će svi klubovi morati da isplate odmah 26 miliona, dok će ostatak od 146 miliona UEFA naplatiti tako što pomenutoj osmorki neće isplaćivati novčane nagrade kroz evro takmičenja ili će to realizovati direktnom naplatom.

Najveću novčanu globu moraće da plati Pari Sen Žermen, o čemu smo ranije već pisali. Francuski prvak je kažnjen sa 65 miliona evra!

Roma je kažnjena sa 35 miliona evra, od kojih će morati da plati pet miliona.

Ostalih šest klubova kažnjeno je s ukupno 72 miliona evra od kojih će Inter morati da plati četiri, Juventus 3.5, a Milan dva miliona, dok je Bešiktaš kažnjen sa 600.000, a Marsej i Monako sa po 300.000.

Klubovi su u obavezi da pomenutu sumu isplate u naredne tri ili četiri godine.

Kazne pokrivaju finansijske godine između 2018. i 2022., a u dve sezone tokom kojih su prihodi klubova bili ozbiljno pogođeni zbog pandemije korona virusa kaznu su između ostalih izbegli Napoli, Lacio, Barselona, Mančester siti, Vest Hem i Čelsi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke