Uhapšen Kvinsi Promes, ali ne zbog šverca kokaina!

Autor: Ivan Cvetković
petak 01.03.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Videćemo kakva sudbina čeka kontroverznog fudbalera.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Holandski fudbaler Kvinsi Promes uhapšen je u Dubaiju zbog "lokalnog prekršaja", dve nedelje nakon što je u Holandiji osuđen na šest godina zatvora zbog šverca kokaina.

"Proverili smo medijske izveštaje o hapšenju Promesa (u četvrtak u Dubaiju). On je uhapšen zbog lokalnog prekršaja, a ne zbog holandske afere", rekao je danas portparol holandskog tužilaštva za Frans pres.

Iz tužilaštva nisu želeli da preciziraju da li će po međunarodnoj poternici koja je raspisana tražiti izručenje Promesa. Međutim, nekoliko holandskih medija je navelo da su u toku razgovori između holandskih vlasti i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Promesa, koji igra za moskovski Spartak, holandski sud je 14. februara osudio na šest godina zatvora zbog šverca više od tone kokaina u Holandiju.

Strahujući da će biti uhapšen, Promes nije prisustvovao izricanju presude, a Rusija ga do sada nije izručila.

Kako javlja javni emiter NOS, pozivajući se na ruske medije, Promes je uhapšen u Dubaiju jer je pobegao sa mesta saobraćajne nesreće.

Fudbaler je bio u Dubaiju na trening kampu sa svojim klubom.
Ostatak njegovog tima se vratio u Rusiju u četvrtak, ali je Promes uhapšen i odveden u policijsku stanicu, naveo je NOS.

Promes je osuđen jer je uz pomoć saučesnika odigrao "ključnu ulogu" u švercu 1.363 kilograma kokaina iz Brazila 2020. godine preko belgijske luke Antverpen u Holandiju.

Nekadašnji fudbaler Ajaksa je takođe osuđen na 18 meseci zatvora u vezi sa drugim slučajem, odnosno da je izbo rođaka zbog ukradene ogrlice 2020. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke