Ultimativni dokaz da je Ronaldo bolji od Mesija?

Autor: Boris Jovanović
utorak 21.09.2021.
09:04
Izvor: Sportske.net

Da li će ova godina biti dokaz?

EPA-EFE/Valeriano di Domenico
EPA-EFE/Valeriano di Domenico

Povezane vesti

Dva najbolja igrača u ovom veku promenila su u pravom tektonskom potresu klubove tokom leta. Ronaldo se nakon 11 godina vratio u Mančester Junajted, Leo Mesi je otišao iz Barselone u Pari Sen Žermen.

Nisu ponovo u istoj ligi kako su mnogi priželjkivali, a postojala je mogućnost da budu u istom timu, da je Mbape prodat Realu pričalo se da bi Kristijano bio sigurno zamena.

Ipak, za Portugalca se završilo najbolje moguće, koketirao je sa Sitijem, Mančester Junajted nije sebi mogao da dozvoli takav udarac, vratili su nekadašnju zvezdu i, ispostavilo se, izvukli džek-pot. 

Portugalac deluje kao da nikada nije odlazio, pokazao je još jednom prilikom da gde god da igra, nisu važni tim, liga, čak ni saigrači daje golove. Postigao je četiri gola u tri meča od kako se vratio na "Old Traford". Retko ko je sumnjao da će tako biti, u sasvim prosečnoj sezoni Juventusa on je dao 36 golova u 44 nastupa, glad ga nije napustila. Statistika jasno govori, 282 minuta, 4 gola, 15 udaraca, od toga je 8 išlo u okvir gola. Svaki drugi je završio u mreži. Mančester Junajted je dobio dve utakmice u šampionatu, izgubio u Ligi šampiona u Bernu, gde je Ronaldo dao gol Jang Bojsima posle 12 minuta, zamenjen je, na kraju je sa deset igrača Mančester Junajted izgubio meč.

Mesi deluje potpuno izgubljeno, počeo je dve utakmice, nije imao nikakav uticaj na igru. Poketino je protiv Briža pokušao sa Argentincem na krilu, nije išlo, zatim ga je u derbiju sa Lionom vratio iza napadača, na kraju ga je i zamenio što je Mesija iznerviralo. Kada je Ikardi dao gol u nadoknadi protiv Liona, cela klupa je skočila, sem Argentinca koji se posle nekoliko sekundi podigao sa stolice a aplaudirao bez entuzijazma. Na stranu to što ne voli Ikardija iz razloga koji nemaju veze sa fudbalom, ali on je u Barseloni važio za igrača koji se raduje kada saigrači urade nešto dobro, za razliku od Ronalda koji obično gleda sebe. 

Videćemo šta će doneti nastavak sezone, Mesi će biti u timu protiv Meca, Ronaldo verovatno odmarati u Liga kupu, ali čeka nas zanimljiva bitka. Jer, mediji podržavaju ovaj hajp, a pristalice Ronalda tvrde da je ovo što se dešava ultimativni dokaz da je Kristijano bolji igrač.

Prerani zaključak?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Andres
Tuesday, 21.09.2021
13:03

ni ronaldo ni messi nisu pokazali nista vrijedno paznje ove sezone. ronaldo prikucao neki gol iz peterca na odbijene lopte, messi ne kupari da igra u timu gdje su u napadu dva sarlatana, a iza njega vajnaldum koji veze sa mozgom nema. bolje bi mu bilo da je odmorio od fudbala godinu dana nego sto je otisao u psg. igrac koji je esencija fudbalske igre je zavrsio u najplasticnijem klubu na svijetu. to ne moze nikako biti dobar spoj