Ultimatum i poruka za "prevrtljivog" Mbapea, ovo je situacija u kojoj obe strane gube?

Autor: Boris Jovanović
petak 07.07.2023.
07:32
Izvor: Sportske.net

Ko će popustiti, šta piše u pismu o kome izveštava "L'Ekip"?

EPA-EFE/Christophe Petit Tesson
EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

Povezane vesti

Kilijan Mbape mora da ode. Ili makar tako tvrde u Pari Sen Žermenu, dali su mu rok do kraja meseca, ako ne produži ugovor biće na prodaju.

L'Ekip je imao uvid u pismo koje su "Sveci" uputili igraču u ponedeljak, u kome ga optužuju da je neiskren i poručuju da, premda žele da ostane, bez ugovora to nije moguće.

Navodno, PSŽ je poručio Mbapeu da ne mogu da dozvole da ode bez ugovora, da klub u svetlu FFP, ali i odnosa unutar kuće ne može odmah da sprovede dogovorene ambiciozne projekte, ali ni da dozvoli da on ode bez obeštećenja.

Doduše, "Sveci" ne mogu mnogo da učine, ne možemo da zamislimo situaciju u kojoj oni hlade Mbapea na klupi čitave sledeće sezone. A opet, suma od 200 miliona koju traže je nerealna za igrača kome ističe ugovor, makar se zvao i Mbape.

Real to neće platiti sigurno, uz to, oni traže da se Mbape odrekne dela primanja, dok njegova mama Fajza ispostavlja zahtev od oko 50 miliona neto po sezoni, plus kompletan kolač od marketinških prava, ono što nema u PSŽ gde se taj prihod deli po pola.

Sada je na redu Mbape, nije ni njemu lako, ako odbije da ode, ne smanji finanijske prohteve (Real i dalje ostaje jedina realna opcija, veruje se da će PSŽ pristati na manje novca) verovatno neće na klupu sledeće sezone, ali bi se suočio sa gnevom navijača Parižana, pa bi mečevi na domaćem terenu za njega predstavljali pakao.

Nekako je ovo situacija u kojoj obe strane imaju puno toga da izgube, a ko će se o sve ovo okoriristiti na kraju ostaje da se vidi, verovatno već sledećeg meseca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke