Ultimatum za Mbapea, hoće li za deset dana sve biti poznato?

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.03.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net

On ima samo dve opcije, ali mora da iznese svoje planove! Ili ne mora, jer mu klub ne može ništa...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

PSŽ neće više čekati. Ponuda je na stolu, Mbape prema nekim informacijama može da računa na 50 miliona plus bonuse po sezoni i eventualno klauzulu koja će biti oko 250 miliona evra, u slučaju da ga neko kupi.

To je PSŽ ponudio i ne mogu više da čekaju, iako Mbape odlaže odluku.

U španskim medijima se pojavila informacijama da je fudbaleru i njegovom ocu urućena neka vrsta ultimatuma da mora da pruži odgovor do početka aprila, odmah posle međunarodne pauze.

Samo, da li je to realno?

Mbape nema rešenje jer Madrid nema odgovor, kod njih će sve zavisiti od finansijske situacije, moraju da čekaju, odnosno da vide mogu li da se oslobode suvišnih igrača na leto i oslobode prostor za Mbapea.

I gledaju preko ramena, Siti juri Halanda, ali bi imali novac da kupe Francuza za oko 150 miliona evra, u slučaju da malo smanji finansijske prohteve. On ulazi u poslednju godinu ugovora, stižu pretnje iz Katara da će PSŽ dopustiti da mu ugovor istekne, ali čini se da je to neizvodljivo, moraju da uzmu novac za njega narednog leta.

Malo je pretendenata jer je preskup, Liverpul se odjavio iz trke pre nego je počela, iako je Mbape gledao ka Klopu, ostali ne mogu ni da pomisle na neki takav transfer.

Pari Sen Žermenu se žuri. 

Ako dobiju negativni odgovor od Mbapea, ustremili bi se verovatno na Mesija, ili čak pokušali da podmlade tim, dovođenjem Dibale i još nekih mlađih igrača, Nejmar bi bio centar projekta. Poketino ne odustaje od Dele Alija, ali ni Eriksena, svojih bivših igrača iz Totenhema. Cilj je i da se pojača poslednja linija što je bio problem i kada je Tuhel bio na klupi.

Argentinac želi da počne da planira ekipu za narednu sezonu, svoju prvu kompletnu na klupi i neće čekati da se Mbape predomišlja i ostavlja odluku za posle EP, kako je nagovestio fudbaler.



Ali, klub nije u poziciji baš da postavlja uslove, Mbape će čekati jer ako ne odgovori za ultimatum, šta klub može da preduzme?

Baš ništa, a napeta situacija bi mogla da se odrazi na raspoloženje u ekipi pred jurnjavu u Ligi šampiona i prvenstvu Francuske gde sve nije tako lagano kao prošlih sezona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke