Umesto u Englesku De Liht bi mogao u zatvor!

Autor: Boris Jovanović
petak 09.08.2024.
09:37
Izvor: Sportske.net

Holanđani uradio nešto što je u Nemačkoj ozbiljna stvar...

EPA/Peter Powell
EPA/Peter Powell

Povezane vesti

Matijs De Liht je ovog leta često bio u medijima. Izgubio je mesto u startnoj postavi Holandije na EURO, u Bajernu mu ne ide najbolje, pa je spremno dočekao ponudu Mančester Junajteda. Priča se da je odavno dogovorio svoje uslove, ali Bavarci i dalje drže istu cenu, 50 miliona evra.

Junajted je već kupio supertalentovanog Žoroa, no Francuz je povređen, tri meseca će odsustvovati, Ten Hag želi da dovede još par svojih nekadašnji pulena iz Ajaksa na "Old Traford".

Ali, kako piše "Bild", Holanđanin sada ima većih problema.

Naime, u blizini Bajernovog trening centra on je svojim Audijem udario jedan parkirani automobil. Na njegovu sreću nikoga nije bilo unutra, uništio je imovinu i pobegao sa lica mesta. Ovo je kažnjivo zakonom, krivična odgovornost predviđa i do tri godine zatvora, upravo zbog bekstva, ali s obzirom da mu je to prvi put verovatno će proći sa oduzimanjem dozvole i žestokom novčanom kaznom.

Odgovornost je krivična, dakle nije u pitanju saobraćajni prekršaj, jasno je da je morao da se zaustavi i da pozove policiju. "Bild" dodaje da tužilaštvo ima svedoka, pa se sigurno De Liht neće lako izvući.

On inače trenira, ali priča se da Kompani ne računa na njega jer je jasno izrazio želju da ode u Englesku.

Dobro bi došao Ten Hagu koji muku muči da skrpi odbranu za sutrašnji "Komjuniti Šild" protiv Sitija na Vembliju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke