Union Berlin zavodi red, njemu više nema ulaska na stadion

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.10.2021.
14:50
Izvor: Beta

Ekspresno je identifikovan i kažnjen.

Epa/Thorsten Wagner
Epa/Thorsten Wagner

Povezane vesti

Fudbalski klub Union Berlin identifikovao je jednog navijača, koji je na utakmici Lige konferencije protiv Makabija iz Haife koristio antisemitske parole saopštio je danas nemački klub.

Njemu je zabranjen ulazak na stadion i u prostorije kluba na neodređeno vreme, a Union Berlin je stupio u kontakt sa tamošnjim savezom, kako bi se počiniocu zabranio ulazak na stadione širom te zemlje.

"Želeli bismo da zahvalimo navijačima našeg kluba koji su se solidarisali sa žrtvama, i našem klubu navijača na jasnom stavu. Dobro je što smo već uspeli da identifikujemo počinioca. U Union Berlinu nema nikakve tolerancije prema diskirminaciji. Zato smo preduzeli sve mere koje su nam na raspolaganju da izbacimo ovu osobu iz naših redova", rekao je predsednik kluba Dirk Cingler.

Evropska fudbalska unija (Uefa) u utorak je pokrenula disciplinski postupak protiv Union Berlina, i protiv češke Sparte, ali nije navela kada će se o tim slučajevima odlučivati.

Makabi Haifa je bio prvi izraelski klub koji je igrao na stadionu izgradjenom za Olimpijske igre u Berlinu 1936. godine, koji je bio simbol nacističke Nemačke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke