Union "gazi" ka LŠ, Štutgart zakucan za dno, Majnc šokirao Lajpcig!

Autor: Mladen Heleta
subota 01.04.2023.
17:26
Izvor: Sportske.net

Leverkuzen ne staje, Volfsburg do boda u 96. minutu.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

U terminu od 15.30 sati odigrano je pet utakmica 26. kola nemačke Bundeslige, a postignuti su sledeći rezultati: Union Berlin - Štutgart 3:0, Lajpcig - Majnc 0:3, Frajburg - Herta 1:1, Šalke - Leverkuzen 0:3 i Volfsburg - Augzburg 2:2.

Union Berlin je nastavio svoj put ka istorijskom plasmanu u Ligu šampiona. Posrnuli Štutgart je odolevao u prvom poluvremenu, ali je u nastavku u roku od samo 17 minuta potpuno nokautiran. Domaćin je načeo "Švabe" u 51. minutu golom Bekera, a prednost je duplirao Behrens u 65. minutu. U 68. minutu je već bilo 3:0, nakon autogola Haragučija. Union je sada čvrsto treći na tabeli sa 51 bodom, a Štutgart je sa 20 bodova prikovan za samo dno i ovaj slavni klub čeka grčevita borba za opstanak u finišu sezone.

Lajpcig je veoma neprijatno iznenadio svoje navijače i zastao je u trci za mesto u Ligi šampiona. Majnc je mimo svih očekivanja protutnjao "Red Bul arenom", a do prednosti je došao u devetom minutu preko Ingvartsena. Ažork je u 57. minutu povisio na 0:2, a debakl Lajpciga kompletirao je Kor u 67. minutu.

Frajburg je ostao bez dva važna boda na svom terenu, ali je i dalje na željenom četvrtom mestu sa 47 bodova, dva više od Lajpciga. Grifo je očekivano doveo domaći tim u vođstvo u 52. minutu, ali je Herta stigla do boda pogotkom Ngankama u 77. minutu. Ekipa iz Berlina je i dalje u opasnoj zoni sa 22 boda.

Leverkuzen se preporodio od dolaska trenera Ćabija Alonsa, a do četvrte uzastopne pobede u ligi došao je Gelzenkirhenu protiv Šalkea. Strelci su bili Frimpong u 50, Virc u 61. i Azmun u 92. minutu. Bajer se sa 40 bodova probio na sedmo mesto, pa više ni pozicija koja vodi u Ligu šampiona nije daleko za ovaj klub. Šalke je pretposlednji 17. sa 21 bodom.

Augzburg je iznenađujuće poveo sa 0:2 u Volfsburgu, a apsolutni tragičar u domaćem sastavu bio je Maksimilijan Arnold. On je najpre dao autogol za 0:1 u drugom minutu, pa je promašio penal u 21. Beriša je u 32. minutu duplirao prednost gostiju, da bi na 1:2 smanjio Valdšmit u 83. minutu. U finišu furiozni napadi domaćeg tima i pogodak Nmeče u 96. minutu za 2:2. Augzburg je 12. sa 29 bodova, a "vukovi" su deveti sa 39 bodova.

Od 18.30 sati nas čeka derbi sezone između Bajerna i Borusije iz Dortmunda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke