Upaljena crvena lampica, novi poraz Čelsija!

Autor: Nemanja Veljković
utorak 30.08.2022.
22:43
Izvor: Sportske.net

Sautempton nadigrao ''plavce''.

EPA-EFE/Clive Mason
EPA-EFE/Clive Mason

Povezane vesti

Fudbaleri Sautemptona savladali su na ''Sent Merisu'' ekipu Čelsija rezultatom 2:1 u okviru 5. kola engleske Premijer lige.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imao je Sterling u 14. minutu, ali je uputio udarac pravo u golmana.

U 23. minutu fudbaleri Čelsija stigli su do zasluženog vođstva, a strelac je bio Rahim Sterling koji se najbolje snašao u petercu protivnika. 

''Plavci'' su nastavili sa praktičnim i direktnim napadima, u kojima nije bilo dugih kombinacija već se na gol šutiralo posle samo nekoliko poteza.

Ipak, radost fudbalera Čelsija trajala je samo pet minuta, pošto je domaći tim stigao do izjednačenja. Igrači Sutemptona imali su udarac iz ugla, loptu je loše odbio Aspilikueta, ona je došla do Romea Laviju koji je stajao na liniji šesnaesterca i uputio snažan šut koji je bio neodbranjiv za Mendija.

Domaći igrači su dobili dodatnu energiju nakon postignutog pogotka, ali nisu uspevali ozibljnije da priprete golu Čelsija.

Igrao se prvi minut nadoknade vremena kada je usledio potpuni preokret. Armstrong je kaznio pad koncentracije u redovima gostiju ipostigao gol za vođstvo Sautemptona od 2:1. Bio je to prvi pogodak napadača ''svetaca'' još od novembra prošle godine.

U 74. minutu Sautempton je imao veliku šansu u šesnaestercu Čelsija, ali je na gol liniji sjajno intervenisao Tijago Silva. 

Tim Tomasa Tuhela do kraja utakmice nije uspevao ozbiljnije da pripreti protivniku, te je rezultat na kraju ostao 2:1 u korist ''svetaca''.

Bila je ovo prva pobeda Sautemptona nad ovim rivalom kod kuće još od marta 2013. godine.

U narednom kolu Sautempton gostuje Vulsima, dok će Čelsi dočekati Vest Hem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke