Upozorenje za Nejmara i Mbapea, ovo su Poketinova pravila!

Autor: Boris Jovanović
sreda 27.01.2021.
10:45
Izvor: Sportske.net

Argentinac nema nameru da ponovi greške prethodnika. Šta se sve promenilo u PSŽ od smene trenera?

Poketino
Poketino

Povezane vesti

Maurisio Poketino je kupio sve u Pari Sen Žermenu, pre svega odnosom, rasterećenim stavom, ali i insistiranjem da su svi jednaki. Kako pišu mediji, on je to odmah objasnio i Nejmaru i Mbapeu i razjasnio stvari. U ekipi nema zvezda, nema iskakanja iz klupskih normi.

Prema pisanju "Parizijena", Argentinac je čak rekao da nema problem da skloni najbolje iz ekipe, ukoliko primeti da se oglušavaju o klupsku disciplinu. Za sada je sve dobro, niko ne sumnja da će Poketino sa PSŽ odbraniti titulu, dobio je i Marsej, najvećeg rivala, ali pravi ispit je za dve nedelje.

Naime, čeka se nastavak Lige šampiona, tokom proteklih godina razvijeno je rivalstvo sa Barselonom i zbog toga će duel osmine finala Lige šampiona biti poslastica.

Zanimljivo, Poketino nije mnogo promenio u intenzitetu rada, niti je tvrdio da je Tuhel nešto radio pogrešno, igračima je rekao da će metodologija rada biti ista, ali da nema nikakvih odstupanja od onoga što je nametano Tuhelu i što je bio problem. Naime, igrači su tražili popodnevne treninge kako bi duže spavali. Od toga neka ništa moraju u trening centru da se pojave sat i po pre treninga koji počinje u 11 časova.

Radi se na detaljima, taktici, i pre svega odbrani. Uz to, Nejmar će morati da promeni pristup pa "L'Ekip" kaže da novi trener neće tolerisati soliranje, ali i da će Nej morati da se povinuje zahtevima igre defanzivnim zadacima. Isto važi i za Mbapea, pa je jasno da je namera Poketina da ojača timski duh.

On za razliku od većine trenera malo toga ostavlja pomoćnicima, vodi treninge do sitnih stvari, ali i razgovara sa igračima i spreman je da sasluša njihove predloge. Poznat je kao trener koji ima dobar odnos sa fudbalerima i čini se da je PSŽ dobio šta je želeo.

Samo, rezultati su jedino merilo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke