Urušena harmonija - Puklo između Benfike i Žezusa, drugi put!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.12.2021.
10:39
Izvor: Sportske.net

Dva dana pred novi meč sa Portom.

 EPA-EFE/TIAGO PETINGA
EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Povezane vesti

Fudbalski klub Benfika odlučio je da otpusti Žorža Žezusa nakon poraza od Porta u portugalskom Kupu.

Atmosfera u ekipi sa "Da Luža" nije dobra. Pojedini igrači su se urotili protiv Žorža Žezusa, a sve je "eksplodiralo" kada je iskusni Portugalac rešio da oduzme kapitensku traku Piciju i odstrani ga iz tima zbog neslaganja igrača i Žezusovog pomoćnika.

To se dogodilo juče, a već danas - Žorž Žezus je bivši! Prekipelo je i upravi, Žezus je poznat kao strateg kratkog fitilja, ali i velikog uma, no njegovo trenersko umeće ovog puta nije odnelo prevagu. Rui Košta je pokušao da izgladi situaciju, ali nije uspeo.

Uprkos dobrim rezultatima, plasmanu u osminu finala Lige šampiona nakon grupe sa Barselonom i Bajernom, te trećeg mesta sa četiri boda zaostatka za Portom i Sportingom u Primeiri, Žezus je platio ceh zbog svog neprobojnog stava. Njega će zameniti Nelson Verisimo koji je do sada vodio "B" tim ovog kluba.

Ovo je drugi put da se legendarni stručnjak i Benfika rastaju. On ih je prethodno vodio od 2009. do 2015. godine, potom se preselio, ni manje ni više nego u redove gradskog rivala Sportinga, a nakon epizoda u Al Hilalu i Flamengu vratio se na "Da Luž". Istog leta je potršio 105 miliona evra, istorijsku cifru za ovaj klub, ali uspeha nije bilo jer je titula završila u rukama Sportinga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke