Uspavanka u Vigu, pa uzbudljiv finiš i surova Alvarezova kazna za pobedu Atletika!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.09.2024.
22:55
Izvor: Sportske.net

U većem delu meča nije bilo uzbuđenja, a onda...

EPA-EFE/SALVADOR SAS
EPA-EFE/SALVADOR SAS

Povezane vesti

Poslednja utakmica sedmog kola španske La Lige odiugrana je u Vigu, gde je madridski Atletiko kao gost savladao Seltu rezultatom 1:0. To je ''jorgandžijama'' četvrta pobeda uz tri remija, a Selta je pretrpela četvrti poraz i ostala je na devet osvojenih bodova.

Ako imamo u vidu da tokom prvog poluvremena Atletiko nije uputio nijedan šut ka protivničkom golu, onda je 0:0 za Madriđane bio odličan rezultat posle prvih 45 minuta.

Nešto konkretniji bili su gosti u nastavku, ali je i Selta više pretila.

U 56. minutu Selta drugi put preti na ovoj utakmici, Iglesijas je bio u izglednoj poziciji, aloi je šutirao pravo u golmana Jana Oblaka.

Konačno je Atletiko pripretio u 80. minutu, kada je Rikardo Rikelme odlično šutirao, gađao je donji levi ugao, ali je uspeo da iznudi samo korner.

Na drugoj strani, nova obećavajuća akcija Selte tri minuta kasnije, ali lopta pogađa samo spoljni deo mreže posle šuta Alfona iskosa sa leve strane.

Ali, šta reći za šansu koju je u 89. minutu propustio Rodrigez! Kareira je uputio centaršut sa desne strane, Alfon je prihvatio loptu na levoj i glavom idealno spustio za Rodrigeza u sredinu, a ovaj sa nekih šest-sedam metara uputio veoma loš i neprecizan udarac!

Samo minut kasnije, Atletiko surovo kažnjava ovaj Rodrigezov promašaj! Bila je to brza akcija gostiju, na kraju centaršut Grizmana, a na ivici peterca tu loptu vrhom kopačke zahvata Alvarez i šalje u mrežu za konačnih 0:1!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke