Uspavanka za Ivana J - Juve gazda Torina, Kostić asistent u Derbiju dela Mole!

Autor: Ivan Cvetković
subota 07.10.2023.
19:54
Izvor: Sportske.net

Domaćin opravdao ulogu favorita.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa savladali su na domaćem terenu ekipu Torina rezultatom 2:0 u okviru osmog kola italijanske Serije A.

"Bjankoneri" su večeras bez pomoći reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića ostvarili trijumf protiv gradskog rivala i to na pravi "juventusovski" način.

Domaćin je prvo poluvreme otvorio pogotkom već u šestom minutu igre, ali pošto se Moise Kean našao u ofsajdu, taj gol je opravdano poništen.

U nastavku prvog dela igre, Torino Vanje Milinkovića Savića i Ivana Ilića je bio ravnopravan rival, dok su izabranici u prilično niskom ritmu strpljivo čekali svoju šansu.

Nju su dočekali već početkom drugog poluvremena, igrao se 47. minut kada se Federiko Gati posle kornera Filipa Kostića najbolje snašao u gužvi i postigao pogodak koji je sudija Masa prvobitno poništio zbog ofsajda.

Međutim, posle pregledanog VAR snimka, arbitar je odlučio da preinači svoju odluku i prizna pogodak.

Izabranici Ivana Jurića morali su da krenu mnogo ofanzivnije što je ostavilo dosta prostora na polovini Torina, a Juventus je ubrzo stigao i do drugog pogotka.

U 62. minutu, Flip Kostić je odlično izveo korner s desne strane i precizno uposlio Arkadijuša Milika koji je glavom zatresao mrežu nemoćnog Vanje Milinkovića Savića.

Nastavak susreta protekao je u nešto mirnom ritmu i bez previše uzbuđenja, sa jedne strane pokušaj Milika odbranio je Milinković Savić, dok je Torino zapretio preko Sanabrije.

Gosti na kraju nisu uspeli da izbegnu poraz bez Nemanje Radonjića koji je, pomalo iznenađujuće, ostao van tima.

Nakon ove pobede, Juventus je treći u Seriji A sa 17 bodova, dok je Torino 12. sa devet bodova.


Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke