Utakmica godine, Francuzi "vaskrsli" i preokrenuli Belgijance!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 07.10.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Neverovatna utakmica!

EPA-EFE/Alessandro di Marco
EPA-EFE/Alessandro di Marco

Povezane vesti

Fudbaleri Francuske plasirali su se u finale Lige nacija pošto su u Torinu pobedili selekciju Belgije posle velikog preokreta rezultatom 3:2 (0:2).

Belgijancima je u potpunosti pripalo prvo, a Francuzima drugo poluvreme.

Belgija je na poluvremenu zasluženo imala prednost od dva gola, pošto je najpre Karasko u 37. minutu iskoristio pas De Brujnea, uhvatio Ljorisa na krivoj nozi i pogodio prvi ugao za 1:0.

Već u 41. minutu Lukaku je takođe prihvatio pas De Brujnea, tačnije propustio je loptu kroz noge i potom zategao u prvi ugao pod prečku za 2:0. 

Međutim, u drugom poluvremenu videli smo potpuno drugačiju Francusku. U 62. minutu Mbape je prošao i ostavio loptu do Benzeme, koji je sjajno pogodio za 2:1.

Samo sedam minuta kasnije, Tilemans je šutnuo i oborio Grizmana, a sudija je posle asitencije VAR-a pokazao na belu tačku. Precizan iz penala bio je Kilijan Mbapea za 2:2.

Usledio je niz uzbuđenja, De Brujne je imao dva odlična pokušaja, a na drugoj strani se istakao i Kurtoa jednom odličnom intervencijom.

U 86. minutu Mbape je imao odličnu priliku, nakon duplog pasa sa Benzemom gađao je prvi ugao, lopta je prohujala pored stative.

Samo minut kasnije umalo je usledila kazna, Karasko je uputio fenomenalan centaršut, a tamo se na petercu na pravom mestu našao Lukaku, pogodio je, ali je VAR signalizirao nedozvoljenu poziciju napadača Čelsija.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, Pogba je u 90. minutu pogodio prečku iz slobodnjaka, Belgijanci su imali sreće. Ipak, samo 30 sekundi kasnije, Kurtoa nije mogao ništa, Pavar je centrirao, lopta je prošla skroz na drugu stranu, a tamo je sačekao Teo  Ernandes i pogodio sam ugao za veliki preokret.

Francuzi će se u nedelju u velikom finalu sastati sa ekipom Španije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke