Utakmicu decenije u Hrvatskoj sudi Mađar

Autor: Mladen Heleta
utorak 30.04.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Ulog je titula.

@SuperSportHNL/Cropix
@SuperSportHNL/Cropix

Povezane vesti

U meču svih mečeva ove sezone u Hrvatskoj se u nedelju od 19.30 sati sastaju Rijeka i Dinamo na Rujevici. 

Ogroman je ulog, jer bi ovaj direktan duel između dva vodeća tima HNL-a mogao da odluči ko će biti šampion. Do kraja sezone su ostala još četiri kola, a vodeći Dinamo ima bod prednosti u odnosu na Rijeku. 

Smena na čelu tabele se desila u prošlom kolu, u kom je Rijeka izgubila od Lokomotive, a Dinamo pobedio Varaždin. Ako na kraju sezone kojim slučajem budu imali isti broj bodova, prvak će biti Dinamo zbog boljeg međusobnog skora.

Dinamo je od 2006. do 2023. godine osvojio sve titule u Hrvatskoj, osim 2017, kada je baš Rijeka uspela da na godinu dana "preseče" njegovu surovu dominaciju.

Sada Riječani imaju priliku da ponove taj podvig i jasno je koliku težinu ima nedeljna utakmica. Može se reći i decenijsku.

Napokon je poznato i ko će suditi ovaj susret. 

U skladu s prethodnom odlukom HNS-a da će derbije do kraja sezone suditi stranci, glavni sudija utakmice će biti Mađar Tamas Bognar (45). 

Radi se o iskusnom sudiji koji nosi znak FIFA od 2009. godine. Ove sezone sudio je u Ligi konferencija, te kvalifikacijama za Ligu Evrope, a takođe je odradio tri utakmice u prvenstvu Saudijske Arabije. Pomoćnici su Balaš Buzaš i Peter Kobor. Četvrti sudija je Benke Čonka, ulogu VAR-a imaće Ištvan Vad, a AVAR-a Ištvan Albert.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke