Utorak dan odluke za Luku Jovića, Inter već doneo sreću, sada sve od njih zavisi!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.12.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Držimo palčeve Luki...

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Jasno, posle partije na "Anoeti" Luka Jović je u centru pažnje. Bio je pod velikim pritiskom 664 dana vez gola, poslednji je postigao u februaru 2020. na "El Sadaru", a pre toga je dao samo još jedan u Leganjesu. Oba ta gola postignuta kada je sve bilo rešeno nisu uverila nikoga da je igrač za Real.

Doduše, nikada nije dobio pravu šansu, ni protiv Zidana koji je bio za njegovo dovođenje, ni kod Anćelotija koji je letos stopirao njegov odlazak. Situacija je bila baš teška kada je u Elćeu Anćeloti odmarao Benzemu, i umesto Jovića meč je počeo Dominikanac Marijano Dijaz. 

Ali, duel protiv Sosijedada je mnogo drugačiji. Prvo ušao je u igru i rešio utakmicu golom i asistencijom posle povrede Benzeme i "AS" piše da je ovo možda prelomna tačka u njegovoj karijeri u "belom". Jer, on je do sada igrao malo, saigrači kažu da zaslužuje šansu. Na primer Kurtoa je hvalio posvećenost Srbina, kao i Modrić, koji je bio zakucan za klupu i dočekao svoju šansu.

Sigurno je da utakmica protiv Intera sutra na "Bernabeu" predstavlja dan odluke na neki način za Jovića. Igraće od početka, bude li bio na nivou iz San Sebastijana, Anćeloti neće imati kud, moraće da mu pruži veću priliku. Videćemo da li će se Benzema oporaviti do meča sa Atletikom narednog vikenda, ali u utorak uveče Jović kupuje kartu protiv Intera za "Madrilenjo". 

U Realu su promenili mišljenje o prodaji jer za Jovića u ovom trenutku mogu da uzmu tek trećinu novca za koji su ga kupili, oko 20 miliona. Neće pristati na taj gubitak jer je Jović i dalje mlad i sigurno da ne mogu da ga otpišu sa 23 godine.

Španski list podseća na 2019. kada je Ajntraht igrao protiv Intera, dobio golom Jovića. Tada je Zidan zapazio Luku i par meseci kasnije je ostvaren transfer.

To je bila odlučujuća utakmica da Francuz odobri transfer, pa videćemo hoće li Inter opet biti srećan za Luku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke