Uvertira za derbi Ostrva, da li je Klop "hipokrit"?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 14.01.2021.
11:21
Izvor:

Nemac ne prestaje da priča o penalima.

EPA-EFE/PETER POWEL
EPA-EFE/PETER POWEL

Povezane vesti

U nedelju nas čeka veliki derbi Engleske. 

Na "Enfildu" gostuje Mančester Junajted, "crveni đavoli" idu na noge Liverpulu kao lider prvenstva. Solskjer je sa minimalnom pobedom nad Barnlijem ostvario prednost od tri boda u odnosu na Klopov tim. 

Trener Liverpula je veoma vokalan u danima pred derbi, Nemac je istakao kako je Mančester Junajted suđeno više penala za dve godine nego njegovom timu tokom pet i po godina od kada je on na "Enfildu". Javio se i Mark Klatenburg, engleski sudija je napustio Ostrvo 2017. godine. U međuvremenu je delio pravdu u Saudijskoj Arabiji a ponekad i u Kini. 

Englez je ovo protumačio kao jednu vrstu pametnog pritiska na njegovog kolegu Tirnija koji će suditi na "Enfildu" u nedelju. Nemac ne može biti kažnjen od strane FA i čelnika PL, ali ovo jeste vrsta pritiska. Klatenburg je komentare protumačio na dva načina, ili Klop sumnja na zaveru sudija protiv Liverpula ili misli kako su igrači Junajted skloni simuliranju. 

"Ako je namera prvo navedeno, onda nemam vremena za to. Jednostavno, nije istina. Ali ako je hteo da kaže kako igrači Junajteda sa lakoćom padaju u šesnaesterac, onda da, verujem da postoji neka suština. Iako to znači da ignoriše slične sumnjive akcije svojih fudbalera. Gledao sam Junajted pažljivo ove sezone i analizirao sam svaki od 11 njihovih penala. Postoji pet za koje verujem da su igrači Junajteda sami inicirali. Rašford, Marsijal, Pogba i Grinvud su ti igrači. Oni su, na mnogo načina, pametno postupili. Kada postoji kontakt i penal je dosuđen, VAR će retko poništiti tu odluku. Zapazite, kako igrači padaju u kako ih sudije zovu 'mrtve zone' u 16 metara, pozicija iz kojih imaju male šanse za postizanjem gola. Rašford je to uradio protiv Njukasla, Pogba protiv Aston Vile. Ali ovde treba i Klop da bude oprezan, zato što je to isto uradio i Sadio Mane portiv Sautemptona. Dakle ima par stvari koje možemo shvatiti posle Klopovih komentara. Prvo, zvuči kao licemer ako misli da igrači Junajteda gledaju kako da dobiju penal. Igrači poput Salaha i Manea su isto tako sposobni za istu taktiku. Jasno postaje i napetiji, još od Fergija nismo videli takav pokušaj da se utiče na sudiju pred veliki derbi. Klop nije radio ovo prethodne sezone kada je Liverpul pobeđivao svake nedelje

"Ja sam jedini sudija koji je dao tri penala gostima na Old Trafordu, i svi su bili za Liverpul, te 2014. godine. Ali Mojes je bio menadžer, nisam siguran šta bi desilo da je Ferguson bio tu", izjavio je Klatenburg. 

Nema sumnje, čeka nas napeta a nadamo se i odlična utakmica na "Enfildu" u nedelju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke