Uvrnuto, Siti u Čempionšipu sa Pepom, u suprotnom ovo su dva jedina kandidata za trenera!

Autor: Boris Jovanović
petak 18.10.2024.
08:31
Izvor: Sportske.net

Kakav će biti rasplet?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Čudna situacija za Siti.

Naime, prema nekim izvorima iz kluba, sudbina Pepa Gvardiole zavisiće od toga da li će klub biti kažnjen, odnosno proglašen krivim po nekima od 115 tačaka optužbe oko finansijskih neregularnosti. Svakako da će kazna biti drakonska, bilo u bodovima, a pominje se čak izbacivanje iz lige (u Evropi svakako neće igrati).

U tom slučaju, Pep Gvardiola ostaje?

On ne želi da napusti klub u kritičnom trenutku, i ranije je izjavio da je spreman da vodi klub bez naknade u nižem rangu jer ima osećaj lojalnosti. Ako ostane, to će biti dekada trajanja u daleko najuspešnijoj eri u istoriji "Građana".

A, ako Siti ponovo pobedi PL ili kako njihovi protivnici kažu, izvuče se za nedela.

U tom slučaju Gvardiola bi sačekao da vidi da li klub može da pronađe odgovarajuću zamenu, posle toga bi otišao zadovoljan što "Građane" ostavlja u dobrim rukama.

Dva su imena u igri, novi direktor Vijana, naslednik Ćikija Begristajna optira za čoveka sa kojim je sarađivao u Sportingu, Rubena Amorima. Ovaj trener je promenio odnos snaga u portugalskom fudbalu, napravio strašnu ekipu i na putu je da osvoji treću titulu u pet godina. Bio bi idealna zamena jer forsira mlade igrače, a kakav fudbal igraju "Lavovi" to svi znamo.

Druga opcija je naravno Ćabi Alonso. On je ostao još sezonu u Leverkuzenu, sigurno da kada bude napuštao "Farmaceute" biće najtraženiji trener u Evropi. Ali, čini se da Real sprema mesto za Baskijca koji je i igrao za klub i logična je zamena za Anćelotija kome ističe ugovor na leto.

Drugih opcija navodno nema, pitaće se i Gvardiola, jasno da su svi vrhunski treneri dovođeni u vezu sa engleskim šampionom, ali profil se zna, mlad stručnjak, ali već dokazan i opredeljen da igra napadački fudbal. 

Ima onih koji odgovaraju tom profilu, no, kako rekosmo, samo Portugalac i Španac za sada su u mislima čelnika Sitija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke