Uzalud praznik za oči, pun "Vestfalen" video sjajni Lajpcig!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 02.04.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net

Posle 763 dana "Vestfalen" bio ispunjen do poslednjeg mesta, ali nije vredelo domaćima da stignu makar do boda.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fantastična atmosfera na "Vestfalenu", domaći su se uželeli sjajnog  "Žutog zida", a danas je gostovao Lajpcig što je bio razlog da se napuni pomenuti stadion sa 81 365 gledalaca. 

Delić atmosfere pogledajte OVDE.

Oni su videli sjajni Lajpcig koji je slavio sa 1:4 i na taj način su možda i rešili pitanje osvajača titule za ovu sezonu jer je Bajern sada predaleko od Borusije. Gostima su ovi bodovi bili neophodni u borbi za plasman u Ligu šampiona koji je sada sve izvesniji.

Igrao se 21. minut kada je Lajpcig postigao gol za vođstvo. Nakon što je odbrana domaćih izgubila loptu, Nkunku je uspeo da uposliLajmera koji fantastičnim udarcem vara golmana Kobela u stilu Ernana Krespa.

Samo deset minuta kasnije bilo je 0:2, novi šok za navijače domaćih priredio je isti igrač koji je odigrao možda i poluvreme svog života. Lajmer je dočekao loptu na ivici kaznenog prostora, uputio udarac, a lopta je promenila pravac i završila u mreži.

Lajmer je odigrao ključnu ulogu i kod trećeg gola Lajpciga, štiklom je uposlio u 57. minutu Nkunkua koji sa 15 metara pogađa gol za 0:3.

Domaći su uspeli da dođu do počasnog gola i to preko Malena u 84. minutu utakmice (gol izuzetno podseća na gol Sava Miloševića u duelu Slovenije i Srbije na EP 2000. godine), ali su gosti potvrdili svoj trijumf preko igrača koji je poslednjih nedelja navikao da postiže golove u finišu, Dani Olmo je još jednom bio strelac, ovoga puta za 1:4.

Još jedan njegov prelep gol, pogledajte OVDE. 

Dortmund je imao inicijativu tokom čitavog meča, ali nisu uspevali da prevaziđu jaku odbranu protivnika koja je danas bila ključ pobede, pored fantastičnog Lajmera. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke