Uzalud Rajkovićeve bravure, Barsino čudo od deteta slomilo Majorku!

Autor: Ivan Cvetković
petak 08.03.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Barselona na kraju teškom mukom do trijumfa.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su na domaćem terenu ekipu Majorke rezultatom 1:0 u okviru 28. kola španske Primere.

Reprezentativac Srbije Predrag Rajković mogao je biti heroj gostiju pošto se istakao odbranama, naročito kod penala u prvom poluvremenu, ali je na kraju presudio individualni kvalitet supertalentovanog Lamina Jamala.

Sredinom prvog poluvremena, sudija Viljanueva je posle prekršaja nad Rafinjom dosudio penal, loptu je na kreč postavio Gundogan, ali je Rajković na sjajan način pročitao nameru bivšeg fudbalera Mančester sitija i odbranio penal u 24. minutu.

Imao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sjajnu intervenciju i u finišu prvog poluvremena kada je odbranio udarac glavom Lopeza, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Majorka je početkom drugog poluvremena delovala dobro, tako je i udarac Murićija glavom završio na prečki, dok je na drugoj strani pokušaj Jamala završio na stativi.

Ključni detalj koji je odlučio pobednika dogodio se u 73. minutu, sjajni Lamine Jamal pronašao je malo prostora iskosa s desne strane i sjajnim udarcem pogodio suprotan ugao gola Rajkovića za veliko slavlje domaće ekipe.

Majorci u nastavku nije pomogao ni nastup Matije Nastasića, niti ulazak u igru Nemanje Radonjića, pa je Barsa sačuvala svoju prednost i ostvarila pobedu koja ju je vratila na drugu poziciju u Primeri sa 61 bodom, dva boda više uz utakmicu manje od Đirone.

Na drugoj strani, Majorka je 15. sa 27.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke