Uzbudljiv remi u Empoliju, Peroti tragičar Salernitane

Autor: Aleksandar Golubović
subota 14.05.2022.
16:54
Izvor: Sportske.net

Peroti tragičar tima iz Salerna.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Salernitane propustili su lepu priliku da se ovog popodneva u Empoliju približe opstanku u Seriji A pošto su u pretposlednjem kolu odigrali samo 1:1 protiv istoimenog tima, jer su u finišu meča promašili penal za pobedu.

Empoli je odlično počeo utakmicu i već u drugog minutu imao prvu šansu preko Patrika Kutronea, čiji udarac je pročitao golman Salernitane, a narednu priliku imali su polovinom poluvremena kada je Andrea Pinamonti neprecizno šutirao glavom.

Domaći su do vođstva stigli u 31. minutu kada je Kutrone rutinski realizovao šansu na asistenciju Kristijana Aslanija, a sa ovim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Empoli je već početkom nastavka igre imao dobru priliku preko Verea, a nekoliko minuta kasnije ponovo se oprobao i Pinamonti.

U 74. minutu Salernitana je u jednom napadu imala dve dobre šanse nakon kojih su izborili korner posle kojeg je Bonacoli zatresao mrežu i makazicama izjednačio rezultat.

Golman Empolija je branio nemoguće do ovog trenutka, a onda je neverovatnim kiksom omogućio Salernitani da se vrati u igru.

U 83. minutu nakon pregleda VAR tehnologije Salernitana je dobila penal, a odgovornost da donese tri boda timu uzeo je Dijego Peroti.

Nije bilo dileme da je Kulibali stigao do lopte pre Romanjolija, snimak je to potvrdio, ali Peroti je prilično mlako šutirao sa "bele tačke" pa mu je golman Empolija lako pročitao udarac.

Ovaj remi učvrstio je Empoli na 14. mestu, a zavesu na ovu sezonu staviće naredne nedelje na gostovanju Atalanti.

Sa druge strane, Salernitana će motriti šta će do kraja kola uraditi Kaljari i Đenovi, a najgori scenario za tim iz Salerna bio bi da oba konkurenta pobede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke