Uzbudljivo na ''Mestalji'', Valensija dva puta vodila, pa ostala bez pobede!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Sva četiri gola postignuta u drugom poluvremenu, gosti promašili penal u finišu prvog.

EPA-EFE/Biel Alino
EPA-EFE/Biel Alino

Povezane vesti

Osamnaesto kolo španske La Lige kompletirano je utakmicom na ''Mestalji'', gde je domaća Valensija remizirala sa Almerijom - završeno je rezultatom 2:2.

Ovo je peti remi Valensije, koja je sada na dvanaestom mstu sa 20 bodova, a Almerija ima bod manje na četrnaestom mestu.

Finiš prvog poluvremena bio je dramatičan. Zanimljiva situacija dogodila se u kaznenom prostoru Valensije, gde je štoper Valensije Gabrijel Paulista izblokirao udarac Turea, ali mu se lopta od noge odbila tako da je zakačila i ruku.

Usledila je provera u VAR sobi, sudija Mansano je pogledao snimak i pokazao na belu tačku. Ovakva odluka razbesnela domače igrače, navijače, trenera Gatuza, ali Mansano je bio neumoljiv.

Odgovornost da izvede penal preuzeo je Ramazani, ali loše je to učinio, lopta je zakačila stativu i završila pored gol, a ovaj njegov promašaj izazvao je pravi delirijum na tribinama.

Bila je to prva velika šansa za Almeriju u ovom meču, ali je prokockana.

Posle samo tri minuta igre u drugom poluvremenu Valensija je povela. Almeida je centrirao sa desne strane, Klajvert je to odlično ispratio, zahvatio loptu glavom i sa oko šest metara pogodio mrežu - 1:0.

Ali, već u 55. minutu meča Almerija stiže do izjednačenja. Sve se dogodilo posle odlično izvedenog kornera Robertonea, a najviši u skoku pred golom Valensije bio je štoper Ćumi koji udarcem glavom pogađa za 1:1.

Borba se potpuno rasplamsala u tim trenucima i već u 58. minutu Kavani je iznudio jedanaesterac za Valensiju! Ili je bar tako izgledalo u prvom momentu, jer je usledila reakcija iz VAR sobe, sudija Manzano je pogledao snimak i - pokazao da nema prekršaja, samim ti ni penala!

A onda, 63. minut, Lino pogađa mrežu Almerije posle centaršuta sa desne strane, ali novo razočaranje za navijače Valensije - gol nije priznat zbog ofsajda...

Valensija je nastavila sa napadima, ređali su se kao u talasima, gol je ''visio u vazduhu'', a odbrana Almerije je konačno kapitulirala u 65. minutu kada je Hose Gaja natrčao na odbijenu loptu posle šuta Klajverta i odbrane Martineza i iz peterca je sproveo u mrežu - 2:1.

I kada se činilo da Valensiju više ništa ne moće da zaustavi na putu ka pobede, Almerija je u 75. minutu stigla do novog izjednačenja. Veliku grešku je napravio Ozkačar koji je loše intervenisao u svom kaznenom prostoru, praktično je poklonio loptu protivničkom igraču, a na kraju ovaj poklon koristi Portiljo i pogađa za 2:2.

Ozkačar je mogao da se iskupi za pmenuti kiks u 82. minutu, kada se našao u odličnoj prilici, ali je golman Martinez odlično reagovao i sačuvao mrežu.

Nastavila se inicijativa Valensije, ali bez novih većih opasnosti po gol Almerije, sve do poslednjih sekundi meča, kada je Kastiljeho iz izgledne situacije šutirao iskosa sa desne strane, ali nije bio precizan, pa gosti odnose bod sa ''Mestalje''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke