Buran remi Sevilje i Valensije - "Slepi miševi" promašili penal u 102. minutu!

Autor: Mladen Heleta
utorak 18.10.2022.
21:02
Izvor: Sportske.net

Nemanja Gudelj odigrao ceo meč i uzdrmao prečku.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje i Valensije remizirali su rezultatom 1:1, u prvoj utakmici 10. kola španske LaLige. Duel je trajao čak 104 minuta!

Sevilja je trenutno na 11. poziciji sa 10 bodova, dok je Valensija na osmoj sa 15.

Odličan meč je viđen u Sevilji, moglo je da bude mnogo više golova, briljirao je golman gostiju Mamardašvili, naš Nemanja Gudelj je pogodio prečku, a golman domaćih Bono je u 12 minutu sudijske nadoknade vremena odbranio penal Gaji.

Strelci su bili Kavani na početku i Lamela u finišu susreta.

Valensija je krenula silovito i povela već u šestom minutu.

Dimitri Fulkije je odlično centrirao sa desne strane, a lukavi Edinson Kavani se ušunjao između dvojice štopera Sevilje i udarcem glavom sa 7-8 metara matirao golmana Bonoa, za 0:1.

Sevilja je potom pošla u napad i ubrzo proustila dve velike šanse preko Rafe Mira. On je u 17. minutu uputio pravi projektil ka golu Valensije, lopta je išla pod samu prečku, a pogodak je bravuroznom intrevencijom sprečio čuvar mreže gostiju Giorgi Mamardašvili i izbacio loptu u korner.

Nakon tog kornera ponovo su u akciji bili isti akteri. Rafa Mir je tukao glavom, a golman iz Gruzije još jednom sjajno intervenisao. 

Do kraja prvog dela je Valensija dva puta pretila preko Dijaza Lina, jednom mu je i poništen gol, ali se rezultat nije menjao.

U drugom poluvremenu, poništen gol Rafi Miru zbog ofsajda u 56. minutu, a četiri minuta kasnije nova bravura Mamardašvilija. Erik Lamela je iz dobre pozicije gađao donji desni ugao, a Gruzijac je i taj šut zaustavio na vrhunski način.

U 69. minutu još jedna kolosalna prilika za Sevilju. Gudelj je bio najbolji u skoku posle kornera, a prečka je bila saveznik gostiju i sprečila Srbina da drugu utakmicu zaredom postigne pogodak.

Nastavili su izabanici Horhea Sampaolija da napadaju i to im se konačno isplatilo u 86. minutu, kada je Lamela izjednačio na 1:1. Argentinac je bio na pravom mestu posle kornera, savladao magičnog Gruzijca i rastužio trenera "slepih miševa" Đenara Gatuza.

Domaćin je meč završio sa desetoricom, pošto je Papu Gomez u 96. minutu dobio crveni karton.

U 11 minutu sudijske nadoknade vremena drama. Igrač Sevilje Kike Salas je skirivo penal i zaradio crveni karton, odgovornost je preuzeo Gaja, a Bono ga je pročitao i "skinuo" mu šut sa 11 metara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke