Valensija na neverovatan način izbegla poraz u 96. minutu! Dva isključenja u finišu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.10.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

Espanjol prokockao pobedu!

EPA-EFE/Marta Perez
EPA-EFE/Marta Perez

Povezane vesti


U utakmici sedmog kola španske Primere, Espanjol je danas na svom terenu bio na pragu pobede nad Valensijom, ali su gosti na neverovatan način uspeli da u poslednjim trenucima nadoknade vremena stignu do izjednačenja - 2:2!

Ovo je drugi remi Espanjola od početka sezone, sada ima pet bodova na 16. mestu, a Valensija se probila na osmu poziciju sa 10 osvojenih bodova, koliko ima i Sosijedad.

Posle sedam minuta igre u nastavku meča Valensija je uspela da povede. Sve se dogodilo posle kornera sa leve strane, savršeno ga je izveo Hose Gaja, idealna lopta za Gabrijela Paulistu koji šalje loptu u donji levi ugao. Golman Fernandes je zakačio lopzu, ona se odbila od stative, ali na kraju ipak završila u mreži - 0:1.

Samo tri minuta je potrajalo ovo vođstvo Valensije, a onda majstorija Hoselua na drugoj strani. Napadač Espanjola je prihvatio loptu na levoj strani, gađao suprotni ugao, lopta je ''bežala'' od golmana Mamardašvilija i od stative se odbila u gol - 1:1.

Valensija je do novog vođstva mogla u 81. minutu, kada je Giljamon uputio odličan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Fernandez još bolje intervenisao.

Ali, kada već nije uspela Valensija, jeste ekipa Espanjola samo dva minuta kasnije. Kapiten domaćeg tima Darder je prihvatio loptu na sredini terena, krenuo napred i negde oko 25 metara od gola iskoristio slobodan prostor, uputio snažan i precizan udarac, a lopta završava u levom uglu gola Mamardašvilija - 2:1.

A da sve bude gore po Valensiju, samo minut kasnije je Markos Andre naseo na provokaciju zemljaka Vinija Souse i zaradio crveni karton.

U nadoknadi vremena je i Espanjol ostao sa igračem manje, isključen je i Martin Brajtvajt, što je vratilo nadu gostima da mogu da izbegnu poraz. U četvrtom minutu nadoknade milimetri su delili Valensiju od izjednačenja. Posle snažnog udarca sa nekih 17 metara, golman Espanjola Fernandes je ispustio loptu, ali je stigao da je zaustavi na samoj gol liniji.

Ali, na ulasku u poslednji, šesti minut nadoknade vremena gol kakav dugo niste videli i izjednačenje za Valensiju!

Napadali su gosti, lopta se odbila do Eraja Komerta koji je spoljnim delom stopala hteo da je vrati u kazneni prostor domaćih, ali je to tako uradio da je lopta završila u gornjem desnom uglu iznenađenog golmana Alvara Fernandesa - 2:2!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke