Valensija se učvrstila na četvrtom mestu

Autor: Boban Filipović
nedelja 03.05.2015.
21:36
Izvor: Sportske.net

'Slepi miševi' na pravi način iskoritili jučerašnji poraz od Sevilje od Reala i današnjom pobedom na 'Mestalji' nad Eibarom napravili prednost od tri boda u odnosu na Andalužane u borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampona na tri kola pre kr

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Fudbaleri Valensije opravdali su status apsolutnog favorita protiv Eibara i rutinski upisli nova tri boda.

Rezultat utakmice odigrane ne 'Mestalji' bio je 3:1 u kosrist izabranika Nuna Santa.

'Slepe miševe' je doveo u vođstvo štoper Nikolas Otamendi u 25. minutu na asisteniju levog beka Gaje, a sa minimalnom prednošću domaćina se otišlo na odmor.

Nakon desetak minuta igre u nastavku Dani Pareho je duprilrao prednost Valensije, a sve dileme oko pobednika otklonio je Pako Alkaser u 71. minutu.

Eibar je postigao počasni gol preko Aruabarene pet minta pre kraja utakmice.

Golove pogledajte OVDE.

Dejana Lekića nije bilo ni u protikolu gostujuće ekipe, koja na tri kola pre kraja svoje debitanstke sezone u Primeri ima samo bod više od Deportiva iz La Korunje koji je u opasnoj zoni.

Eibar je u očajnoj formi, ali ima povoljan raspored, dolazi mu Espanjol, pa ide u goste Hetafeu, i za kraj igra kod kuće sa prežaljenom Kordobom.

Položaj četvrtoplasirane Valensije smo već opisali, 'Slepim miševima' biće dovoljno da osvoje šest bodova u preostala tri meča da ostanu na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. U narednom kolu čeka ih gostovanje Realu na 'Bernabeu', potom im dolazi Selta, a u poslednjem kolu gostuju davljeniku Almeriji.

Pre ove utakmice, danas su odigrane još dve u 35. kolu Primere, u matine terminu Espanjol i Rajo Valjekano su podelili bodove u Barseloni, bilo je 1:1, dok je pretposlednjeplasirana Granada pobedom rezultatom 2:1 u gostima kod Hetafea u predgrađu Madrida zadžala kakve-takve šanse da ostane u ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke