Valensija tone li tone - Braća Vilijams unela život u Bilbao i režirala pobedu!

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.02.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Da li je došlo vreme prelaska u Segundu?

EPA-EFE/Manuel Bruque
EPA-EFE/Manuel Bruque

Povezane vesti

Fudbaleri Atletik Bilbaa savladali su Valensiju na gostovanju sa 1:2 (1:1) u okviru 21. kola La lige.

Loša je atmosfera na "Mestalji" već neko vreme... Smena trenera, nisko samopouzdanje igrača i revolt navijača. A, taman kada je izgledalo da može da krene makar malo nabolje, Atletik Bilbao je rekao "ne".

Prvih 19 minuta vatrene pristalice Valensije nisu ulazile na stadion zbog protesta namenjenom vlasniku Piteru Limu kojeg žele što dalje od "Mestalje". Propustili su vodeći gol svoje ekipe koji je bio delo Samua Kastiljeha posle lepe akcije i dodavanja Ilaiša Moribe.

Posle pola časa igre, Bilbao uzvraća. Niko Vilijams biva strelac i ponovo se čuju žamori na tribinama. U drugom poluvremenu ulazi i Injaki Vilijams, asistira Sansetu u 72. minutu i razočarava domaće igrače i navijače. 

Na sve to, Edinson Kavani se povredio na startu duela i pitanje je koliko će moći da im pomogne u narednom, teškom rasporedu.

Treba istaći da je na golu Bilbaa blistao Unai Simon što govori da je nedostajalo malo i sreće i znanja da Valensija bolje prođe.

Dvadeset bodova, 18. pozicija: Hetafe, Sosijedad, Barselona, Osasuna, Atletiko, Valjekano u narednih šestkola. Nije optimistično po Vora i njegov tim. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke