Valensija u finalu Kupa Kralja!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.03.2022.
23:29
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh "slepih miševa".

EPA-EFE/Ana Escobar
EPA-EFE/Ana Escobar

Povezane vesti

Fudbaleri Valensije plasirali su se u finale španskog Kupa Kralja. Oni su u revanš meču polufinala slavili protiv Atletik Bilbaa 1:0, u prvom meču odigranom u Bilbau bilo je 1:1.

Valensija je prvu priliku na utakmici imala u 12. minutu, šutirao je Brajan Hil, ali je bio neprecizan. Gosti su uzvratili u 42. minutu preko Injakija Vilijamsa, on se nije dobro snašao u izglednoj prilici, pa je golman Mamardašvili bez problema zaustavio njegov pokušaj. Nepisano fudbalsko pravilo da se propuštena prilika obično kažnjava videli smo samo minut kasnije.

Gonsalo Guedeš je postigao fenomenalan gol i doveo svoj tim do velike prednosti.

Mogla je Valesnija do 2:0 u nadoknadi prvog dela, ali je šansu propustio Karlos Soler.

U drugom poluvremenu Valensija je kontrolisala dešavanja na terenu i umešno branila svoju prednost i plasman u veliko finale Kupa.

Tek u 70. minutu Bilbao je uspeo da dođe do ozbiljnije prilike, pokušao je kapiten Iker Munijain, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gola domaćih.

Do kraja meča Atletik nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol domaćina, tako da su "slepi miševi" potpuno zasluženo izborili veliko finale Kupa Kralja.

Mogao je Soler u nadoknadi vremena da duplira pobedu svog tima, ali je njegov udarac izblokiran.

Valensija u finalu čea bolje iz dvomeča Betis - Rajo Valjekano. Tim iz Sevilje je slavio u prvom meču kao gost 2:1. Finale je na programu 23. aprila u Sevilji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke