Valensija ulaže žalbu na odluku La Lige

Autor: Milovan Longinov
sreda 24.05.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Osuđuju rasizam, ali se ne slažu...

EPA-EFE/UEFA
EPA-EFE/UEFA

Povezane vesti

Fudbalski klub Valensija uložiće žalbu na delimično zatvaranje stadiona, nakon što su pristalice tog tima na rasnoj osnovi vređale igrača Real Madrida Vinisijusa Žuniora, saopšteno je danas iz tog kluba.

Iz Valensije su naveli da je kazna "nepravedna i nesrazmerna", kao i da stvara štetu navijačima, koji nisu bili umešani u incident.

"Valensija je osudila, osuđuje i osudiće na najenergičniji način svaki vid rasizma ili nasilja. Iz tog razloga smatramo da je kažnjavanje i uskraćivanje svim navijačima, koji nisu bili uključeni u ove nesrećne incidente, da vide svoju ekipu potpuno nesrazmerno, neopravdana mera bez presedana protiv koje ćemo se boriti", dodaje se u saopštenju.

Fudbalski savez Španije kaznio je Valensiju zatvaranjem dela tribina na pet utakmica, uz plaćanje 45.000 evra, što je ujedno najstroža sankcija za rasizam u istoriji španskog fudbala.

Brazilskog napadača je tokom nedeljne utakmice u Valensiji vređalo nekoliko navijača domaćeg kluba. Ovo nije prvi put da se 22-godišnji fudbaler susreće se rasističkim uvredama.

Španska policija uhapsila je u utorak sedmoricu osumnjičenih u vezi odvojenih incidenata. Četiri osobe su uhapšene pošto su u januaru na mostu u Madridu obesile lutku sa Vinisijusovim likom, dok su trojica uhapšena zbog rasnog vređanja u Valensiji.

Takođe, Vinisijusu je ukinuta suspenzija zbog crvenog kartona dobijenog u nadoknadi meča u Valensiji (0:1), pa će moći da konkuriše za večerašnji meč 36. kola Primere protiv Rajo Valjekana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke