Valverde proglašen za najboljeg sportistu Urugvaja!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 19.09.2022.
15:40
Izvor: Sportske.net

Ovaj fudbaler pruža sjajne partije za Real.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Nekada je Florentino Perez dovodio najskuplje igrače sveta, nekoliko puta pravio „galaktikose”, ali je poslednjih godina promenio pristup.

Predsednik madridskog Reala se, sa svojim timom saradnika, trudi da angažuje talentovane mlade fudbalere, koji na stadionu "Santjago Bernabeu" postaju vrhunski igrači.

Taj put je već prošao Vinisijus Žunior, trenutno jedan od najboljih krilnih fudbalera sveta, a odlično ga prate i Rodrigo i Federiko Valverde.

Valverde, koji je pre nekoliko dana rekao da mu je san da bude kapiten Reala, dobio je još jedno veliko priznanje, pošto je proglašen  za najboljeg sportistu Urugvaja.

Fudbaler koji je 2016. godine stigao u Real za pet miliona evra iz Penjarola, bio je značajan šraf u ekipi koja je prošle sezone osvojila Ligu šampiona i La Ligu, a u finalu elitnog takmičenja protiv Liverpula je asistirao Vinisijusu za jedini gol.

Fede Valverde će biti uzdanica Urugvaja na predstojećem Mundijalu u Kataru. Njegova reprezentacija nalazi se u grupi H, zajedno sa Portugalom, Ganom i Južnom Korejom. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke